Πρώτες σε αξιοπιστία η Hyundai και η Toyota

Ο τομέας της αξιοπιστίας είναι ιδιαίτερης σημασίας και αφορά όλους τους κατόχους αυτοκινήτων, αφού όσο καλό και να είναι ένα μοντέλο σε ασφάλεια, ποιότητα, χώρους, οδική συμπεριφορά κ.λπ., αν αρχίσει και εμφανίζει βλάβες, τότε σίγουρα θα ταλαιπωρήσει τον ιδιοκτήτη του και οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά.

Δείτε ακόμη: Πότε χρειάζεται αλλαγή ο δίσκος – πλατό του συμπλέκτη;

Μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες έρευνες που αφορά την ικανοποίηση κατόχων αυτοκινήτων, είναι αυτή της J.D. Power, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο σε δύο μεγάλες αγορές της Ευρώπης, αυτές της Γερμανίας και της Αγγλίας. Στις πρώτες θέσεις της φετινής έρευνας που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης η Hyundai (στην Αγγλία) και η Toyota (στη Γερμανία). Σε κάθε περίπτωση μετρήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων τους 12 τελευταίους μήνες μετά από 12-36 μήνες ιδιοκτησίας, με πρώτη ταξινόμηση από το Φεβρουάριο του 2015 έως τον Απρίλιο 2017, ενώ η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2018.

Η J.D. Power για να βγάλει τα αποτελέσματα εξέτασε 177 προβλήματα σε οκτώ βασικές κατηγορίες, όπως είναι κινητήρας και μετάδοση, αμάξωμα, οδηγική εμπειρία, χειριστήρια, συστήματα ήχου – πολυμέσων, καθίσματα, θέρμανση – εξαερισμός και εσωτερικό. Παράλληλα, υπήρχαν πολλές επιμέρους ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα, αντοχή, εμφάνιση και λειτουργικό κόστος. Από τις αξιολογήσεις προέκυψε μία κατάταξη στην οποία αναδείχτηκε νικητής η μάρκα ή το μοντέλο με το μικρότερο αριθμό προβλημάτων.

Δείτε ακόμη: Τι να προσέχετε όταν βάζετε καύσιμα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ερευνών αξιοπιστίας στην Αγγλία και Γερμανία και να κάνετε τις όποιες συγκρίσεις ανά χώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store