Πρώτη η Toyota σε αξιοπιστία στη Γερμανία

Τα νέα αποτελέσματα της μεγαλύτερης έρευνας ικανοποίησης πελατών αυτοκινήτων που διεξάγεται στη Γερμανία ανακοίνωσε η εταιρεία J.D. Power, για 4ο συνεχόμενο έτος. Η φετινή έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που καταγράφηκαν από 14.292 κατόχους αυτοκινήτων, τα οποία ταξινομήθηκαν πρώτη φορά μεταξύ Φεβρουάριο 2015 και Απρίλιο 2017, ενώ η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2018.

Δείτε ακόμη: Δυνατά και οικονομικά μικρά αυτοκίνητα βενζίνης

Η J.D. Power εξέτασε 177 προβλήματα σε οκτώ βασικές κατηγορίες, όπως είναι κινητήρας και μετάδοση, αμάξωμα, οδηγική εμπειρία, χειριστήρια, συστήματα ήχου – πολυμέσων, καθίσματα, θέρμανση – εξαερισμός και εσωτερικό. Παράλληλα, υπήρχαν πολλές επιμέρους ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα, αντοχή, εμφάνιση και λειτουργικό κόστος. Από τις αξιολογήσεις προέκυψε μία κατάταξη στην οποία αναδείχτηκε νικητής η μάρκα ή το μοντέλο με το μικρότερο αριθμό προβλημάτων.

Στην πρώτη θέση με τα λιγότερα προβλήματα βρέθηκε φέτος η Toyota με 101 προβλήματα ανά 100 οχήματα (101 PP100), στη δεύτερη θέση η SEAT (103 PP100) και στην τρίτη θέση η Volvo (103 PP100). Στο αντίθετο άκρο τοποθετήθηκαν η BMW, η Fiat και η Audi.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοπιστίας του 2017 και εδώ του 2016.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από την έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power για τη Γερμανία, ανά μοντέλο στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες των μίνι, μικρών, μικρομεσαίων, μικρομεσαίων SUV και μεσαίων αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store