Ψηφιακός πίνακας οργάνων σε Lada; Κι όμως! (+video)

Ομολογουμένως η Lada το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βελτιώσει κατά πολύ τα μοντέλα της, προσφέροντας αρκετά πιο εμφανίσιμα, αλλά και ποιοτικά αυτοκίνητα.

Όμως για να κατορθώσει να πετύχει την αίγλη των πιο μοντέρνων και σύγχρονων αυτοκινήτων, συνεργάζεται με ανεξάρτητες εταιρείες για κάθε τομέα που θέλει να βελτιώσει. Όπως με εταιρείες ηλεκτρονικών, οι οποίες θα προσθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων στο δημοφιλές μοντέλο, Vesta!

Δείτε ακόμη: H Lada ξεκίνησε να πουλά το φθηνότερο crossover

Το Vesta έχει μια εμπορική πορεία πέντε ετών και είναι απόλυτα λογικό ο Ρώσος κατασκευαστής να θελήσει να το φρεσκάρει ώστε να συνεχίσει να… τραβά προς τη δόξα. Στο εξωτερικό κομμάτι δεν αναμένονται ριζοσπαστικές αλλαγές, αλλά είμαστε αρκετά περίεργοι τι θα γίνει στην καμπίνα του Ρωσικού μοντέλου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να αναβαθμιστεί ο πίνακας οργάνων, με το Vesta να αφήνει πίσω του τα αναλογικά όργανα και να περνάει στην ψηφιακή εποχή, που πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές ενστερνίζονται. Η Lada δεν θέλει να έχει άμεση εμπλοκή στην κατασκευή των ψηφιακών πάνελ, αντιθέτως έχει ζητήσει την συνδρομή τριών ανεξάρτητων κατασκευαστών για τη δημιουργία των μοντέρνων οργάνων.

Διαβάστε επίσης: Να γιατί σήμερα ο κόσμος αγοράζει Lada

Η πρώτη εταιρεία είναι η Ferrum, που προσφέρει το μοντέλο GF 940, με 2 κλασικά αναλογικά όργανα και στο κέντρο του μια ψηφιακή οθόνη 4,3 ιντσών, η οποία μεταξύ των λοιπών ενδείξεων που απεικονίζει, έχει και την επιτάχυνση του 0-100 χλμ./ώρα. Το δεύτερο μοντέλο είναι από την εταιρεία Dop Shop, φέρει ψηφιακό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και το αγαπημένο του χρώμα σε ότι αφορά τον οπίσθιο φωτισμό. Τρίτη εταιρεία είναι η CMG, η οποία προσφέρει ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα με ανάλυση 1920x720, όπου διακρίνεται το οβάλ ταχύμετρο, ενώ οι κάθετες ενδείξεις δεξιά κι αριστερά προβάλλουν λοιπές πληροφορίες, όπως θερμοκρασία νερού, ποσότητα καυσίμου, αλλά και την πίεση των ελαστικών!

Όπως δείχνουν τα πράγματα η ψηφιακή εποχή έχει αγκαλιάσει για τα καλά και την Lada!

Get it on Google Play Download on the App Store