Ρεκόρ εν μέσω πανδημίας με Audi A8

Ο κόσμος έχει γίνει πολύ εφευρετικός -και σε πολλές περιπτώσεις, παράνομος- μέσα στην καραντίνα. Τρόποι αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, αλλά και εκμετάλλευσης των άδειων δρόμων. Μια Toyota Supra, κατέληξε σε δέντρο. Ένα Audi A8 L στάθηκε πολύ πιο τυχερό και σημείωσε ρεκόρ.

Ως φαίνεται, την προηγούμενη Κυριακή ένα διμελές πλήρωμα και ένα ειδικά τροποποιημένο A8 διέσχισαν τις Η.Π.Α. απ’ άκρη σ’ άκρη, καλύπτοντας την απόσταση μεταξύ Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες σε 26 ώρες και 38 λεπτά. Μιλάμε για μια απόσταση 2.825 μιλίων, ή 4.546 χιλιομέτρων non stop οδήγησης, με ενδιάμεσες στάσεις μόνο για ανεφοδιασμό καυσίμων και τις βιολογικές ανάγκες οδηγού-συνοδηγού! Μπορεί να ξέρετε το εγχείρημα ως «Cannonball», με δυο πολύ ωραίες ταινίες να πραγματεύονται το στόρι του (το ομότιτλο φιλμ του 1976 με τον David Carradine και το «The Cannoball Run» του ’81, με τον Burt Reynolds).

Δείτε ακόμα: Δίνει το Audi A8L W12 γιατί τον «στράγγιξε»

Οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες, καθώς έχουμε δυο φωτογραφίες από το πίσω μέρος της ναυαρχίδας του Ίνγκολσταντ, όπου φαίνονται τα καλυμμένα πίσω φωτιστικά σώματα και τα επιπλέον ντεπόζιτα στον χώρο του πορτμπαγκάζ, ενώ υπάρχει και ένα καρέ από το χρονόμετρο τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδρομή.

https://www.instagram.com/p/B-wz9qThtuP/?utm_source=ig_web_copy_link

Από εκεί και πέρα, το Road and Track που δημοσίευσε τις ανωτέρω φωτογραφίες στο Instagram δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ή το πλήρωμα. Το A8 διατίθεται με 3 κινητήρες: τον 3λιτρο V6 TDI των 286 ίππων (50 TDI), τον επίσης 3λιτρο και V6 TFSI των 340 ίππων (55 TFSI), αλλά και την plug-in υβριδική έκδοσή του με τα 449 άλογα (60 TFSI e). Δεδομένης της ανάγκης για κάλυψη απόστασης με όσο το δυνατόν λιγότερες στάσεις, λογικά ο 3λιτρος ντίζελ είναι κάτω από το καπό του λευκού Audi.

Διαβάστε επίσης: Η Audi διέλυσε ρεκόρ της Mercedes (+video)

Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε σε μια Mercedes E63 AMG, που είχε καλύψει την ίδια διαδρομή σε 28 ώρες και 50 λεπτά – πάνω από 2 ώρες περισσότερο σε σχέση με το A8.

Get it on Google Play Download on the App Store