Ρετρό καινούργιο Suzuki Jimny με ρίζες στα 70’s

Οι «μεταλλάξεις» του Suzuki Jimny εξαπλώνονται με αμείωτο ρυθμό. Πέρα από τις κλασικές μετατροπές, που το κάνουν να μοιάζει με Mercedes G-Class, υπάρχουν και οι ρετρό εκτελέσεις. Αυτές, δηλαδή, που αντλούν έμπνευση από την ιστορία του μοντέλου.

Το πρώτο Jimny εμφανίστηκε τον Απρίλη του 1970, ως ένα λιλιπούτειο αντίγραφο του Willys Jeep. Με μήκος κάτω από 3 μέτρα και δίχρονο, αερόψυκτο μοτέρ 2 κυλίνδρων 25 ίππων, το LJ10 έκανε θραύση στην αγορά της Ιαπωνίας, αλλά και άλλων ασιατικών χωρών, δημιουργώντας τα θεμέλια για μια πορεία που έμελλε να συνεχιστεί (με κάποια διαλείμματα, αναλόγως αγοράς) επί 50 και πλέον χρόνια!

Πάνω σε αυτό βασίζεται το body kit «The Roots (ρίζες)» της Damd, που μετατρέπει το σημερινό Jimny σε νοσταλγική ωδή της δεκαετίας του 70. Το μπεζ χρώμα Chiffon περιλαμβάνει όλο το αμάξωμα, μαζί με τα πλαστικά προστατευτικά, και συνδυάζεται με μια πανέμορφη τετράδα 16άρων ζαντών Crimson Dean, σε χωμάτινα ελαστικά Monster Mad Warrior διάστασης 235/70. Τις εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά και το παρουσιαστικό, του ιαπωνικού «κατσικιού» ενισχύει η αναβαθμισμένη ανάρτηση, που προσφέρει επιπλέον 3,8 εκατοστά απόστασης από το έδαφος (24,8 στο σύνολο).

Η εμφάνιση του ρετρό Jimny χαρακτηρίζεται κυρίως από τη νέα μάσκα, που μεταφέρει νοητά το εμπρός μέρος του μικρού Suzuki στο 1970, σε συνεργασία με τον νέο προφυλακτήρα και το ανάλογο καπό. Το ίδιο ισχύει για τον πίσω, που αντικαθιστά τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα με τέσσερα κυκλικά.

Στο εσωτερικό συναντάμε επενδύσεις και χρώματα που «μυρίζουν» 70’s, δίχως να απουσιάζει το σύγχρονο στοιχείο. Η οθόνη αφής των 8 ιντσών είναι παρούσα, όπως και το σύστημα πολυμέσων, ενώ τα ηχεία πλέον είναι αναβαθμισμένα με ένα σετ της Focal. Τα μηχανικά μέρη παραμένουν ως είχαν, όπερ εστί 102 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 130 Nm στις 4.000 σ.α.λ. από τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 1.500άρι VVT. Το σφιχτά κλιμακωμένο 5άρι μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς και κατ’ επιλογήν στους τέσσερις, συνεργαζόμενο παράλληλα με βοηθητικό κιβωτιο.

Όποιος θέλει να νιώσει «παιδί των λουλουδιών», δεν έχει παρά να κάνει συνάλλαγμα 18.845 ευρώ – ποσό που αντιστοιχεί στα 2.453.000 γεν της τιμής πώλησης του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store