Σε άλλη κλίμακα το νέο Dacia Duster

Η Dacia ετοιμάζει προς τα τέλη του έτους να αποκαλύψει το νέο, τρίτης γενιάς Duster, το οποίο ήδη κινείται σε ευρωπαϊκούς δρόμους καμουφλαρισμένο για τις απαραίτητες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. Ένα αυτοκίνητο που θα είναι ριζικά διαφοροποιημένο σε σχέση με σήμερα, αντλώντας έμπνευση από το πρωτότυπο Bigster και πατώντας σε νέα πλατφόρμα.

Για το σχεδιαστικό σκέλος φροντίζουν οι συνάδελφοι από το Kolesa.ru, που ετοίμασαν ένα ακριβέστατο rendering για το επερχόμενο νέο Dacia. Το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του Bigster, με τα μακρόστενα φωτιστικά και τους τονισμένους θόλους (ειδικά πίσω) αλλάζουν επίπεδο την αισθητική του Duster, η οποία εμφανίζεται με κρυφές χειρολαβές για τις πίσω πόρτες. Τα φανάρια πίσω δεν διατηρούν την παραμικρή σχέση με τα σημερινά, αποτελώντας μικρότερη παραλλαγή εκείνων που είδαμε στο Bigster. Συνολικά, μιλάμε για ένα σχέδιο που αν επαληθευτεί από την έκδοση παραγωγής (και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα γίνει), θα χαρίσει στα B-SUVs ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της κατηγορίας.

Εξίσου ενδιαφέροντα θα είναι τα πράγματα και από κάτω, όπου τη σκυτάλη από το πάτωμα Β0+ θα αναλάβει το πιο σύγχρονο CMF-B (εκεί που πατάει το Renault Captur). Το μήκος θα αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τα 4,4 από τα 4,3 μέτρα (4,6 μ. θα είναι το Bigster), ενώ πρεμιέρα σε αυτοκίνητο της Dacia θα κάνουν οι πολλαπλοί σύνδεσμοι στην πίσω ανάρτηση. Όσο για τους κινητήρες, σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται ο 1.200άρης τούρμπο των 130 ίππων και το υβριδικό σύνολο που συναντάμε στο Jogger Hybrid 140.  Από εκεί και πέρα, ο 1.0 TCe LPG και ο ντίζελ 1.5 Blue dCi προς το παρόν θεωρούνται αμφίβολοι.

Get it on Google Play Download on the App Store