Σε αυτό το Audi κάνεις πεντάλ αντί να πατάς γκάζι! (+video)

Είναι γεγονός πως η καθιστική ζωή επιβαρύνει την υγεία, με την αύξηση του βάρους και όλα τα παρελκόμενα που αυτή προκαλεί να αποτελούν τον βασικότερο «ένοχο». Ένας Σαουδάραβας αποφάσισε να αναλάβει δράση, μετατρέποντας ένα Audi A4 Avant σε…ποδήλατο!

Δείτε ακόμα: Ήταν μπροστοκίνητο Audi A4 2.0 TDI. Έγινε S4 (+video)

Η περιγραφή είναι ρεαλιστική μεν, κατάλληλα προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα δε. Το γερμανικό estate διατηρεί τον 2λιτρο TDI και το 6ταχυτο αυτόματο κιβώτιο, όμως οι αλλαγές κρύβονται…χαμηλά. Στον χώρο των πεντάλ, συγκεκριμένα. Εκεί που σε ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο συναντάμε 2 ή 3 ποδοστήρια (αναλόγως αν πρόκειται για αυτόματο ή χειροκίνητο), στο FitCat PPV βλέπουμε μια ιδιοκατασκευή με πεντάλ ποδηλάτου! Παρότι εντελώς ξένο στο μάτι, η λειτουργία είναι απλή: ο οδηγός κάνει πεντάλ, ο εγκέφαλος συλλέγει τα δεδομένα από την ταχύτητα της κίνησης και δίνει την ανάλογη εντολή στην πεταλούδα του γκαζιού. Έτσι η εναλλασσόμενη κίνηση των ποδιών προσομοιώνει το πάτημα και το άφημα του επιταχυντή. Την επιβράδυνση του αυτοκινήτου αναλαμβάνει ένα χειροκίνητο σύστημα, που θυμίζει αρκετά τα φρένα των ποδηλάτων.

Για μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχουν 3 προεπιλεγμένα προγράμματα: το Drive Slow για κίνηση στην πόλη, το Drive Fast για κίνηση σε αυτοκινητόδρομο και το No Drive, για τις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο βρίσκεται ακινητοποιημένο αλλά ο οδηγός του θέλει να συνεχίσει την άσκησή του. Ο Nasser Al Shawaf πήγε την ιδέα του στην ολλανδική εταιρία τεχνολογίας, BPO, το 2016 και 2 χρόνια μετά το FitCat PPV είναι γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το απόλυτο αγροτικό με 705 ίππους!

Η πρεμιέρα του ευφάνταστου project έγινε στο Άμστερνταμ, την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με το υψηλότερο χρήσης ποδηλάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store