Σφαιρικό το Hyundai Tucson PHEV στον τάρανδο (+video)

Το Hyundai Tucson έχει αποδείξει πως αισθάνεται άνετα με το τεστ αποφυγής ταράνδου, στην κανονική του έκδοση. Άλλο το 1.6 T-GDI όμως, άλλο το PHEV. Εδώ μιλάμε για σχεδόν 500 κιλά παραπάνω που καλούνται να διαχειριστούν πλαίσιο-ανάρτηση. Κανένα πρόβλημα για το plug-in υβριδικό crossover, το οποίο κατάφερε να ολοκληρώσει απροβλημάτιστα τη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας.

Το Tucson PHEV συνδυάζει τον τετρακύλινδρο 1.6λτ. τούρμπο με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 13,8 kWh, παράγοντας συνολικά 265 ίππους και ξεπερνώντας τα 1.920 κιλά. Τα ελαστικά προσφέρουν αρκετά φαρδύ πέλμα (235/50) και περιβάλλουν 19άρες ζάντες, ενώ και η ρύθμιση της ανάρτησης είναι αναμενόμενα πιο σφιχτή προκειμένου να κοντρολάρει το έξτρα βάρος. Αλλαγές που δικαιώνουν τις επιλογές των μηχανικών, καθώς στην αναμέτρηση τον τάρανδο το κορυφαίο Tucson βγήκε αλώβητο, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο πρόσωπο και ήπιες αντιδράσεις.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 78 χλμ./ώρα και συνοδεύτηκε από λάθος του οδηγού, που «έκοψε» το τιμόνι και πήρε μαζί τους δυο πρώτους εσωτερικούς κώνους του δευτέρου διαδρόμου. Για κάποιο λόγο που γνωρίζουν μόνο οι άνθρωποι του km77.com, πέρασμα στα 78 χλμ./ώρα δεν επαναλήφθηκε, ούτε κάποιο στα 77 ή 76 χλμ./ώρα. Τα μόνα που βλέπουμε είναι το επιτυχημένο στα 74 χλμ./ώρα, και μετά δυο υπερβολές στα 80 και τα 83 χλμ./ώρα. Έστω και με αυτό το ερωτηματικό, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στα 74 χλμ./ώρα ήταν υποδειγματική. Μικρές κλίσεις, άμεσο τιμόνι και πολύ διακριτική παρέμβαση από το ESP, που απεικονίζεται και στην πολύ υψηλή ταχύτητα στον ενδιάμεσο διάδρομο (64 χλμ./ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store