Σκίουρος ξεχείλισε μηχανοστάσιο με καρύδια!

Άπαντες ετοιμάζονται για τον ερχομό του χειμώνα, με εμάς να κάνουμε το σταυρό μας για το πού θα φτάσουν οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου. Τα ζωάκια δεν έχουν τέτοιες έγνοιες, αλλά πολύ απλούστερες. Η εύρεση/κατασκευή φωλιάς και η αποθήκευση τροφίμων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στη φύση, όπως αποδεικνύει η μετατροπή ενός μηχανοστασίου σε αποθήκη καρυδιών από έναν σκίουρο.

Μια συμπαθέστατη βερβερίτσα επέλεξε τον κινητήρα ενός Subaru Forester για τροφοθήκη εν όψει χειμώνα, γεμίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο του boxer με 558 καρύδια! Όπως αναφέρει η κάτοχος του αυτοκινήτου, Kathleen LaForce, όταν άνοιξε το καπό μετά από μια εβδομάδα διακοπών, ήρθε αντιμέτωπη με τον ορυμαγδό καρυδιών που βλέπουμε. Για καλή της τύχη (και προνοητικότητα) τσέκαρε τον κινητήρα πρώτα πριν τον βάλει μπροστά, καθώς ούσα μέλος φιλοζωϊκής/περιβαλλοντικής οργάνωσης ήταν «ψιλιασμένη». Στις Η.Π.Α. εξάλλου, είναι αρκετά σύνηθες το φαινόμενο με τα μπουκωμένα μηχανοστάσια ελέω σκίουρων.

Μέσα στο χώρο του κινητήρα βρισκόταν και το ζωάκι, οπότε είναι ευτύχημα το ότι ήλεγξε πρώτα τι γινόταν κάτω από το καπό. Διαφορετικά, βάλτε με το μυαλό σας τι ζημιές θα πάθαινε το μοτέρ. Η LaForce δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πόση ώρα της πήρε να καθαρίσει το μηχανοστάσιο, αλλά τόνισε πως ο σκίουρος απομακρύνθηκε προσεκτικά και, μάλιστα, κράτησε τα περισσότερα από τα καρύδια του. Απλά, τώρα θα πρέπει να βρει κάπου αλλού να τα βάλει – ενδεχομένως, στον κινητήρα κάποιου άλλου αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store