Σπάει ταμεία το φθηνότερο SUV των 3.370 ευρώ

Η προτίμηση του αγοραστικού κοινού στην κατηγορία των SUV αυτοκινήτων είναι ξεκάθαρη, αφού συνεχώς η ζήτηση για τέτοια οχήματα αυξάνεται, κλέβοντας κοινό από την κραταιά «κλάση» των 5θυρων χάτσμπακ. Η δημοτικότητά τους είναι μεγάλη στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων είναι και η Ινδία. Εκεί μάλιστα πωλείται το φθηνότερο SUV, το Renault Kwid, το οποίο πρόσφατα απέκτησε τη νέα έκδοση RXL.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Captur βενζίνη, ντίζελ ή υγραέριο;

Παράλληλα με το νέο Kwid RXL, η Renault γιόρτασε τις 350.000 πωλήσεις του μίνι SUV μοντέλου της στην Ινδία, όπου έχει αλλάξει τα δεδομένα, γι’αυτό έχει σημειώσει τόσο μεγάλη ζήτηση. Πριν από ένα σχεδόν χρόνο ενίσχυσε τη θέση του στην αγορά με το λανσάρισμα το ανανεωμένου Kwid. Το μήκους 3.731 χλστ., 1.579 χλστ. πλάτους, 1.474 χλστ. ύψους και με 2.422 χλστ. μεταξόνιο ξεχωρίζει από τα ψηλά τοποθετημένα οριζόντια φώτα ημέρας LED, τους χαμηλά τοποθετημένους προβολείς, τη μεγάλη μάσκα με τις οριζόντιες γρίλιες και τον ευμεγέθη κεντρικό αεραγωγό. Τον περιπετειώδη χαρακτήρα του τονίζουν τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, οι ασημί ποδιές και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος των 184 χλστ.

Για την κίνηση του Kwid υπάρχουν δύο 3κύλινδρα 12βάλβιδα μηχανικά σύνολα βενζίνης. Στη βάση τοποθετείται ο 0.8 SCe των 54 ίππων και 72 Nm ροπής, ενώ πιο πάνω βρίσκεται ο 1.0 SCe με μηχανικό ή αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων και απόδοση 68 ίππων και 91 Nm ροπής. Οι τιμές του κυμαίνονται μεταξύ 294.290 έως 507.190 ρουπία Ινδίας (τρέχουσα ισοτιμία 3.370 έως 5.800 ευρώ). Πληροφοριακά ο μέσος μισθός στην Ινδία είναι 32.800 ρουπία (375 ευρώ), που σημαίνει ότι για να αγοράσει κανείς το βασικό Kwid χρειάζεται σχεδόν 9 μισθούς.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το Renault Fuego;

Η βασική έκδοση εξοπλίζεται με ABS, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και αερόσακο οδηγού. Τα πιο πλούσια μοντέλα περιλαμβάνουν ακόμα υποβοήθηση τιμονιού, ηχοσύστημα, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα, αερόσακο συνοδηγού, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων κ.λπ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το Kwid αναμένεται να το δούμε ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλή τιμή, όχι όμως με τα σήματα της Renault, αλλά της Dacia.

Get it on Google Play Download on the App Store