Σπάει ταμεία το νέο μίνι SUV Hyundai Casper

Το πολύ ενδιαφέρον ολοκαίνουργο μίνι SUV της Hyundai, το Casper έγινε αμέσως ανάρπαστο, αφού την πρώτη μόλις μέρα που ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις του, η κορεατική μάρκα δέχτηκε σχεδόν 19.000 παραγγελίες! Και μη φανταστείτε ότι αναφερόμαστε για πολλές χώρες, αλλά μόνο για την Κορέα.

Το γεμάτο καμπύλες, ανάγλυφες επιφάνειες αλλά και επίπεδα τμήματα κόμπακτ αμάξωμά του, έχει μήκος 3.595 χλστ., πλάτος 1.595 χλστ. ύψος 1.575 χλστ. και μεταξόνιο 2.400 χλστ. Νούμερα που το τοποθετούν στην καρδιά των «ημίψηλων» μίνι αυτοκίνητων, όπως είναι για παράδειγμα το Suzuki Ignis και το Fiat Panda. Αναμφίβολα το Casper θα γινόταν γρήγορα δημοφιλές και στη χώρα μας, ωστόσο ακόμα η Hyundai δεν έχει επιβεβαιώσει αν το αυτοκίνητο θα έρθει και στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα μοντέρνο είναι και το εσωτερικό του, το οποίο διαφέρει πλήρως από εκείνο του ετέρου μίνι Hyundai, του i10 (μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα). Σημεία αναφοράς αποτελούν οι πολλές καμπύλες επιφάνειες, το νέο τιμόνι αλά Ioniq 5, η φαρδιά κεντρική κονσόλα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής των 8 ιντσών. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ακόμα -μεταξύ άλλων- 7 αερόσακοι και τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας και ελέγχου των τυφλών σημείων.

Την πρακτικότητα του εσωτερικού ενισχύουν τα εμπρός καθίσματα που μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως, καθώς και το πίσω συρόμενο κάθισμα κατά 160 χλστ., με τις πλάτες που αναδιπλώνονται πλήρως και έχουν παράλληλα τη δυνατότητα κλίσης έως και 39 μοιρών. Με τα καθίσματα (εμπρός και πίσω) αναδιπλωμένα, στο Casper θα μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα συνολικού μήκους 2.059 χλστ., ενώ με το πίσω κάθισμα πλήρως τραβηγμένο προς τα εμπρός, διαμορφώνεται ένα πορτ μπαγκάζ 301 λίτρων.

Για την κίνηση του Hyundai Casper φροντίζουν δύο μηχανικά σύνολα 1.0 λτ. Στη βάση τοποθετείται το ατμοσφαιρικό των 76 ίππων και πιο πάνω το ισχυρότερο turbo των 100 ίππων. Αμφότερα θα είναι διαθέσιμα είτε με 5άρι μηχανικό είτε με αυτόματο ισάριθμων σχέσεων. Οι τιμές του στην Κορέα ξεκινούν από 13.850.000 γουάν και φτάνουν έως τα 18.700.000 γουάν για την κορυφαία έκδοση (σημερινή ισοτιμία 10.055 και 13.580 ευρώ αντίστοιχα).

Get it on Google Play Download on the App Store