Στα «πράσα» η νέα BMW X5 (+video)

Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από το 2018 που η BMW παρουσίασε τη σημερινή γενιά της X5, με το θηριώδες Sports Utility Vehicle να αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα για τη γερμανική εταιρεία.

Οι Βαυαροί κρίνουν ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσει την X5, ώστε να παραμείνει φρέσκια έναντι του ανταγωνισμού. Το αυτοκίνητο που πιάστηκε στο Nurburgring, έχει καλυμμένες τις μπροστινές και πίσω όψεις του, υποδηλώνοντας το επερχόμενο facelift. Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για πιο στενά φωτιστικά σώματα, νέο προφυλακτήρα και ελαφρώς διαφοροποιημένη γρίλια. Στο πίσω μέρος η ίδια έντονη απόκρυψη των σχεδιαστικών στοιχείων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εικασίες, παρά μόνο τις παρεμβάσεις στα φανάρια.

Τα πιο πολλά καινούρια στοιχεία, πάντως, αναμένεται να τα δούμε στην καμπίνα, για να ενσωματωθεί η πιο πρόσφατη τεχνολογία της φίρμας, όπως το iDrive 8 και η μεγάλη οθόνη διπλής οθόνης που τοποθετείται στο ταμπλό.

Στα των κινητήρων, μάλλον δεν περιμένουμε δραματικές αλλαγές. Η υψηλών επιδόσεων X5 M θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον διπλό στροβιλοσυμπιεστή V8 4,4 λίτρων που αποδίδει 617 ίππους στην έκδοση Competition (σ.σ. η βασική «τρέχουσα» έκδοση εφοδιάζεται με 3.0 λίτρων εξακίλυνδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 333 ίππων). Μιλώντας για την M, η X5 M έχει επίσης εντοπιστεί κατά τη διάρκεια δοκιμών στο πρόσφατο παρελθόν, οπότε κι εκεί αναμένονται αλλαγές, έστω και διακριτικές.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ανανεωμένης BMW X5 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Ωστόσο, αναμένουμε μια παγκόσμια αποκάλυψη προς το δεύτερο μισό του έτους για το μοντέλο του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store