Στα σκαριά το Skoda Mountiaq pickup

Οι σπουδαστές της Skoda κατασκευάζουν το έκτο κατά σειρά πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο σε μοντέλο της Skoda, το οποίο αυτή τη φορά έχει ως βάση το Kodiaq. Ωστόσο, το Mountiaq όπως το ονόμασαν δεν θα έχει και πολλά κοινά στοιχεία με το Kodiaq, αφού θα μετατρέψουν το μεσαίο SUV σε ένα πρωτότυπο δίπορτο pickup!

Δείτε ακόμη: Νέο Skoda Superb iV 1.4 TSI με 218 άλογα

Την πλήρη μεταμόρφωσή του έχουν αναλάβει 35 ταλαντούχοι μαθητευόμενοι του Skoda Vocational School στη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας, μεταξύ των οποίων 6 είναι γυναίκες. Συνολικά θα χρειαστούν πάνω από 2.000 ώρες εντατικής εργασίας, αφού θα αφαιρεθούν όλα τα τμήματα του Kodiaq για να δημιουργηθεί το Mountiaq.

Οι ηλικίας 17 έως 20 ετών μαθητευόμενοι, άρχισαν να εργάζονται υπό την επίβλεψη των δασκάλων στο Mountiaq τον Σεπτέμβριο του 2018, με πρακτική εφαρμογή από τον Ιανουάριο. Το πρώτο βήμα που έγινε ήταν η ενίσχυση του αμαξώματος πριν από την αφαίρεση της οροφής του Koqiaq και η κατασκευή ενός πίσω πλαισίου και πλευρικών παραθύρων για την καμπίνα. Οι πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού έγιναν πιο κοντές και πλατιές, ενώ στο εμπρός μέρος τοποθετήθηκε βαρούλκο και bull bar. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των μαθητών ήταν να τοποθετήσουν στο πίσω μέρος του χώρου φόρτωσης μια λειτουργική πόρτα. Σε αυτή τοποθετήθηκαν τα γράμματα MOUNTIAQ, όπως έγινε αρχικά στα Skoda Scala και Kamiq.

Δείτε ακόμη: Νέο Skoda Superb Scout για πρώτη φορά!

Το μήκος του Mountiaq θα αγγίζει τα 5 μέτρα, το μεταξόνιο είναι 2.788 χλστ. και για να αυξήσουν τις εκτός δρόμου ικανότητές του τοποθέτησαν χωμάτινα ελαστικά και μεγάλωσαν την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά από το Kodiaq Scout. Την κίνηση του μοναδικού αυτού pickup θα αναλάβει το 2.0 TSI μηχανικό σύνολο των 190 ίππων.

Προς το παρόν μπορούμε να δούμε το Mountiaq από τα στάδια κατασκευής του και είναι βέβαιο ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι τιμές του νέου Skoda Scala

Get it on Google Play Download on the App Store