Στην Ελλάδα το πιο οικονομικό ηλεκτρικό Opel

H Opel Hellas παρουσιάζει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους το λιλιπούτειο ηλεκτρικό μοντέλο Rocks-e στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του Διανομέα Opel Σίνης Α.Ε.

Το Rocks-e αποτελεί το δίδυμο αδελφάκι του Citroen Ami και είναι ένα μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Έχει μήκος 2,41 μ., πλάτος 1,39 μ. και ζυγίζει μόλις 471 κιλά. Το Opel Rocks-e αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ). Με αυτονομία έως 75 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα το Rocks-e προορίζεται για αστικές μετακινήσεις σε μικρούς δρόμους, ενώ χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 μ. είναι πάρα πολύ ευέλικτο. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει ισχύ 8 ίππους και η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC.

Το Rocks-e υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, Opel Vizor. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, στοιχείο που αναδεικνύει τη Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση.

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός – πίσω. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού.

Το ταμπλό είναι λιτό και εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη προβάλλονται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral,  Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η υπολειπόμενη αυτονομία. Υπηρεσίες όπως η εφαρμογή “myOpel” παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα (ανοίγει το μισό προς τα έξω), ο οδηγός του Opel Rocks-e απολαμβάνει άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενισχύει η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Το Opel Rocks-e αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στο 2ο μισό του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store