Στην Ουκρανία κατασχεμένα αυτοκίνητα μεθυσμένων

Την καλύτερη αξιοποίηση αυτοκινήτων που έχουν κατασχεθεί από μεθυσμένους οδηγούς βρήκαν στη Λετονία, στέλνοντάς στην Ουκρανία για να βοηθήσουν το ανθρωπιστικό έργο στην πολύπαθη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία 7 κατασχεμένα αυτοκίνητα από τη γειτονική χώρα, τα οποία είχαν χάσει οι κάτοχοί τους λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης. Η Λετονία αντιμετωπίζει τα υψηλότερα ποσοστά μεθυσμένων οδηγών μεταξύ της Ευρώπης, με την κυβέρνηση να περνά τον περασμένο μήνα τη σχετική τροπολογία. Τα οχήματα που απεστάλησαν στην Ουκρανία, αλλά και όσα τα ακολουθήσουν, θα χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές αρχές (ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστική) και το στρατό.

Στη Λετονία όποιος πιάνεται να οδηγεί με 1,5 mg αλκοόλ σε 100 ml αίματος, ή 3 φορές πάνω από το ανώτατο όριο, αυτομάτως χάνει το όχημά του. Μόνο το 2022 κατέληξαν στις μάντρες της λετονικής αστυνομίας 4.300 αυτοκίνητα και φορτηγά, από τη συγκεκριμένη παράβαση. Όπως αναφέρει ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης  «Twitter Convoy» -που έχει μεταφέρει πάνω από 1.200 οχήματα και συγκεντρώσει 2 εκατ. ευρώ, από τον Φλεβάρη του 2022 που συστήθηκε- Reinis Poznaks: «Είναι αλήθεια πολύ τρομακτικό όταν συνειδητοποιείς πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με μεθυσμένους οδηγούς. Κανείς δεν περίμενε ότι οι άνθρωποι οδηγούν μεθυσμένοι τόσα πολλά οχήματα, δεν τους προλαβαίνουν σε πωλήσεις. Πιο γρήγορα πιάνουμε μεθυσμένους από ό,τι πωλούνται αυτοκίνητα».

Get it on Google Play Download on the App Store