Στην πρέσα κατασχεμένα Nissan Skyline R34 (+video)

Όσα GT-R κι αν παρουσιαστούν, όσο γρήγορα κι αν είναι, στις συνειδήσεις όλων ένα ήταν, είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνας το Nissan Skyline. Και μιλάμε φυσικά για το ανεπανάληπτο R34!

O ορισμός των GT-R και με διαφορά το πιο αγαπημένο Nissan που έχει κυκλοφορήσει, πλέον μεγαλουργεί στις αγγελίες μεταχειρισμένων και τις δημοπρασίες, όπου αλλάζει γκαράζ για απίστευτα ποσά. Αρκεί, φυσικά, να είναι νόμιμο. Στις Η.Π.Α. η εν λόγω συνθήκη δεν ισχύει, λόγω ενός νόμου από το 1988 που βγάζει άκυρα πολλά από τα τοτέμ της JDM κουλτούρας, από τη δεκαετία του 90. Σύμφωνα με αυτή την πεπαλαιωμένη τροπολογία, ορισμένα αυτοκίνητα από την Ιαπωνία δεν επιτρέπεται να εισαχθούν στην Αμερική πριν το πέρας 25 ετών από την ημερομηνία κατασκευής.

Αυτομάτως, πολλά από τα τετράτροχα που γέμισαν δωμάτια με αφίσες στα 90’s βγαίνουν εκτός παιχνιδιού, με πρώτο και καλύτερο το R34. Κάποιοι σκληροπυρηνικοί φίλοι δεν πτοούνται και προβαίνουν σε εισαγωγές, οι οποίες ωστόσο είναι παράνομες. Κατά συνέπεια, όσα Skyline νεότερα των 25 ετών περνούν τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάσχονται. Από εκεί και πέρα, η μοίρα τους καθορίζεται από τις δικαστικές αρχές.

Κάποια τη γλιτώνουν σε μάντρες του ΟΔΔΥ, περιμένοντας το πέρας της 25ετίας ώστε να τεθούν προς δημοπράτηση και να βγουν στους δρόμους. Άλλα αποσυναρμολογούνται και μετατρέπονται σε ανταλλακτικά. Και άλλα, τα πλέον άτυχα, οδηγούνται στην πρέσα. Δυστυχώς για τον «Godzilla» και τους ομοϊδεάτες του, έχουν μπει στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών αρχών. Ελπίζουμε τουλάχιστον να γλιτώνουν περισσότερα την πρέσα.

Get it on Google Play Download on the App Store