Nissan Skyline 450 ίππων ανάβει φωτιές (+video)

Όσα GT-R κι αν παρουσιαστούν, όσο γρήγορα κι αν είναι, στις συνειδήσεις όλων ένα ήταν, είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνας το Nissan Skyline. Και μιλάμε φυσικά για το ανεπανάληπτο R34!

O ορισμός του «Godzilla» και με διαφορά το πιο αγαπημένο Nissan που έχει κυκλοφορήσει, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής και βελτιωτικής κουλτούρας. Πάνω στον RB26DETT -και τον «Διόσκουρο» 2JZ-GTE, της Toyota Supra MKIV- χτίστηκε ολόκληρη η βιομηχανία του tuning, αλλά και μεγάλο κομμάτι του κινηματογράφου. Το franchise του «The Fast and the Furious» έγινε γνωστό μέσα από τη Supra (στην πρώτη ταινία) και το Skyline (στη δεύτερη), γενόμενο τελικά μια από τις πιο προσοδοφόρες σειρές ταινιών στα χρονικά της μεγάλης οθόνης.

Ο εξακύλινδρος εν σειρά twinturbo των 2.6 λίτρων, συνιστά ένα από τα πιο βελτιώσιμα μοτέρ όλων των εποχών. Από τα 280 (που κανονικά ήταν 320) άλογα, έφτανε στα 450-500 με ένα «φτέρνισμα». Αρκούσε ένα τσίγκλισμα στον εγκέφαλο και μια νέα εξάτμιση, για να πάρει 100+ άλογα με τη μία. Ένα τέτοιο δείγμα είναι το σημερινό, που θα το δούμε να φτύνει φλόγες και να μας σηκώνει πάσα τρίχα κάγκελο, με τον ήχο του.

Τα 8,51 δλ. που χρειάζεται για να φτάσει από τα 100 στα 200 χλμ./ώρα είναι απλά μια ένδειξη των δυνατοτήτων του. Η ουσία και όλο το ενδιαφέρον, περικλείονται στον ήχο του θρυλικού μοτέρ και του σφυρίγματος από τη βαλβίδα ανακούφισης. Ηχητικά εφέ που πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε μόνο μέσα από ταινίες, παιχνίδια ή ψεύτικους ήχους στα ηχεία των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store