Το Hyundai Santa Cruz θα βασίζεται στο νέο Tucson

Μερικές ώρες από την αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου Hyundai Tucson, ο επικεφαλής του Global Product Management της κορεατικής εταιρίας, Lorenz Glaab, ανακοίνωσε πως το επερχόμενο Santa Cruz θα βασίζεται στο νέο SUV.

Μέχρι τώρα υπήρχε η φημολογία πως το pick up της Hyundai θα βασίζονταν στο Santa Fe, όμως ο Glaab αποσαφήνισε πως το Santa Cruz θα μοιράζεται την πλατφόρμα του Tucson. Η KDesign AG δεν έχασε την ευκαιρία και δημιούργησε τα αντίστοιχα renderings, προσαρμόζοντας το καινοτόμο εμπρός μέρος του Tucson σε αυτό του Santa Cruz, μαζί με την τραπεζοειδή «Diamond» μάσκα, ενώ τοποθέτησε και τα χαρακτηριστικά πίσω φανάρια στην καρότσα.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai Kona 1.6 T-GDi 198 PS

Από τη στιγμή που τα δυο μοντέλα διαθέτουν κοινό πάτωμα, είναι λογικό να περιμένει κάποιος κάτι ανάλογο για τους κινητήρες. Το νέο Tucson διαθέτει 6 σύνολα 1.6 λίτρων (4 βενζίνης, 2 ντίζελ), με αποδόσεις που κυμαίνονται από τα 115 έως τα 230 άλογα (δείτε τα αναλυτικά, μαζί με τις επιδόσεις). Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, υπάρχει κι ένας 2.5άρης 190 ίππων και 262 Nm. Το ποια μοτέρ θα πάρουν θέση στο μηχανοστάσιο του Santa Cruz, ακόμα είναι άγνωστο. Το πιθανότερο σενάριο έχει σίγουρα τα ισχυρότερα βενζίνης και ντίζελ (1.6 T-GDI 48V 180 PS και 1.6 CRDi 48V 136 PS, αμφότερα με ήπιο υβριδικό σύστημα). Ο 1.6 CRDi των 115 ίππων και το κορυφαίο plug-in 1.6 T-GDI HEV των 230 ίππων, βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, κρίνονται αμφίβολοι.

Διαβάστε επίσης: Νέο Hyundai i30 N και με 8άρι αυτόματο κιβώτιο

Η παραγωγή του Santa Cruz θα γίνεται στο εργοστάσιο της Hyundai, στην Αλαμπάμα, και το περιμένουμε προς τα μέσα του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store