Στο σφυρί «Ακροπολικό» Ford Focus WRC του Colin McRae

Ένα ιστορικό κομμάτι του Ράλλυ Ακρόπολις και της αγωνιστικής κληρονομιάς των Ford γίνεται διαθέσιμο, καθώς δημοπρατείται το Focus WRC που οδηγούσε ο Colin McRae το 2001, όταν είχε κερδίσει τον εθνικό μας αγώνα!

Η κατασκευή του υπ’ αριθμόν Y4FMC Focus WRC είχε ολοκληρωθεί ακριβώς πριν το Ακρόπολις του 2001, κάνοντας τα παρθενικά του περάσματα στα ελληνικά χώματα. Συγκυρία που αποδείχτηκε γούρικη καθώς οι McRae-Grist κέρδισαν άνετα τον αγώνα, με 49 δλ. διαφοράς από τους δεύτερους Peter Solberg-Phil Mills και το Subaru Impreza WRC τους. Στην τρίτη θέση είχαν βρεθεί οι Harri Rovanpera-Risto Pietilainen, με Peugeot 206 WRC.

Το ίδιο Ford επίσης πήρε τη νίκη στα Ράλλυ Κύπρου και Αργεντινής, ενώ παραλίγο να το κάνει και στο Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας εκείνης της χρονιάς, αλλά περιορίστηκε τελικά στη 2η θέση από τo Subaru Impreza WRC. Μια εξέλιξη που χάρισε τελικά το πρωτάθλημα στον Richard Burns και το Subaru Impreza WRC. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε και συμμετείχε σε επιλεκτικούς αγώνες του 2002, πριν αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς από το WRC και περάσει σε ιδιωτικές ομάδες. Για τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, πριν να επιστρέψει στις αγκάλες της M-Sport Ford και ανακατασκευαστεί εκ νέου, επιστρέφοντας παράλληλα στα χρώματα της παρθενικής του νίκης.

Στις 5 Μαρτίου το «Ακροπολικό» Focus WRC του αείμνηστου Σκωτσέζου θα αναζητήσει νέες περιπέτειες, μέσω της δημοπρασίας του Silverstone Auctions. Με τα αυτοκόλλητα του Ράλλυ Ακρόπολις στις πόρτες, τον 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης σε ακμαιότατη κατάσταση, να χαλιναγωγούν 300 ίππους και 470 Nm μέσω του 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Η τιμή που εκτιμάται ότι θα πιάσει, είναι φυσικά αναλόγου επιπέδου: μεταξύ 300.000 και 350.000 λιρών (359.700 – 419.650 ευρώ) υπολογίζεται πως θα χτυπήσει 3 φορές το σφυρί!

Get it on Google Play Download on the App Store