Στρίβει σε πίστα το Dacia Duster; (+video)

Τα SUV έχουν γίνει τέτοια, τεράστια επιτυχία επειδή μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλές διαφορετικές ανάγκες. Εμφάνιση, χώροι, κίνηση εκτός δρόμου, άνεση, επιδόσεις (αναλόγως το μοντέλο και την έκδοση, βέβαια). Κατά πόσο ένα από τα πιο σκληροτράχηλα, σαν το Dacia Duster, μπορεί να στρίψει σε πίστα;

Δείτε ακόμα: Πάει με 3 ρόδες το Citroen DS; (+video)

Το ρουμανικό SUV φημίζεται για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, όντας ένα από τα ικανά αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κατηγορίας μακριά από την άσφαλτο. Προφανώς κανένας από όσους το αγοράζουν, δεν ενδιαφέρεται για χρήση πίστας. Πιο πιθανό είναι να του τοποθετήσει κάποιος κιτ ανύψωσης και αμιγώς χωμάτινα ελαστικά, για κάποιο off road event. Το Duster που θα παρακολουθήσουμε ανήκει σε αυτή την κατηγορία, όμως δεν κωλώνει να μπει σε σιρκουί ώστε να αποδείξει πως μπορεί να στρίψει, ακόμα και πλήρως προσανατολισμένο για πέρα από την άσφαλτο.

Διαβάστε επίσης: Το πιο «αλήτικο» Dacia στον κόσμο! (+video)

Αναμενόμενα, το έργο του οδηγού είναι δύσκολο. Το βαρύ και πολύστροφο τιμόνι του Dacia δεν είναι σύμμαχος στις συχνές αλλαγές κατεύθυνσης, με τις οποίες δεν τα πάει καλά ούτε το ψηλό κέντρο βάρους. Τα λάστιχα ακούγονται συνεχώς, όπως και ο 1.500άρης ντίζελ των 110 ίππων. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει πλέον τα 24,5 εκατοστά, όμως το setup είναι πιο σφιχτό. Το Duster ακούγεται, γέρνει, δείχνει πως παλεύει, όμως τη δουλειά του την κάνει. Γυρνάει στην πίστα για 3 γύρους, καταφέρνοντας να μην είναι καν το αργότερο στους χρόνους (αν και με διαφορετικούς οδηγούς τα αυτοκίνητα)!

Get it on Google Play Download on the App Store