Suzuki Swift 1.2 Dualjet «έκαψε» 3,85 λτ./100 χλμ.!

Στον διαγωνισμό οικονομίας «WLTP Challenge» που διοργάνωσε το περιοδικό Fleet World, το Suzuki Swift 1.2 Dualjet, «έκαψε» μόλις 3,85 λτ./100 χλμ!

Ο διαγωνισμός οικονομίας, WLTP Challenge, είχε μια μέρα οδήγησης, για μία απόσταση 354 χλμ., από το Bristol έως τα Midlands και πίσω. Η διαδρομή περιλάμβανε διάφορα σημεία στάσεων, αλλά και χρονικών περιορισμών, προσπαθώντας έτσι να εξομοιώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια τυπική μέρα στο δρόμο ενός εργαζομένου, από το σπίτι στο γραφείο του και πίσω.

Δείτε ακόμα: Suzuki Swift Sport για το… Fast & Furious (+video)

Το WLTP Challenge που διεξήχθη με την συνδρομή μεγάλων εταιρειών, όπως ALD Automotive, IAM RoadSmart, RAC, Airmax Remote, Chevin Fleet Solutions και Vehicle Livery Solutions, απέδειξε ότι το 90% των δοκιμασθέντων αυτοκινήτων (υπήρχαν μοντέλα βενζίνης, πετρελαίου, ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα) καταναλώνουν όσο αναφέρουν οι κατασκευαστές τους. Μια εξαιρετική επίδοση πέτυχε το Suzuki Swift 1.2 Dualjet με 90 ίππους, το οποίο για την συγκεκριμένη διαδρομή απαίτησε μόλις 3,85 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χλμ., με τον οδηγό να πετυχαίνει κατά 42,65% βελτιωμένη κατανάλωση από αυτή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Με βάρος μόλις 980 κιλά, το Swift απεδείχθη ένας πολύ δυνατός παίχτης, μιας και κατάφερε να πετύχει την τρίτη καλύτερη επίδοση, μεταξύ 13 βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων και Plug-in υβριδικών μοντέλων, που μετείχαν στο διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Το Suzuki Swift Sport «γυρνάει» σαν πισωκίνητο (+video)

Για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρουμε ότι το Suzuki Swift 1.2 Dualjet για πρώτη φορά συνεργάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, που η Suzuki ονομάζει SHVS (Smart Hybrid Vehicle Suzuki) και το οποίο συνεργάζεται με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.2 λτ.!

Get it on Google Play Download on the App Store