Τα «νεφρά» της BMW βρήκαν το μάστορά τους

Στο πρόσφατο διάστημα όποια BMW παρουσιάζεται, δέχεται μπαράζ κριτικών για την εμφάνιση του εμπρός μέρους. Λόγος; Η διαμόρφωση και το μέγεθος των παραδοσιακών «νεφρών», στη μάσκα. Ποιος να το περίμενε ότι οι Βαυαροί θα έβρισκαν τον μάστορά τους, από τους Κινέζους μάλιστα;

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε δίπλα στην 7αρα, είναι το Hongqi H9. Μια κινεζική λιμουζίνα στην κατηγορία των Σειρά 7 και Mercedes S-Class, αλλά στο πολύ πιο προσιτό. Οι σχεδιαστές του βέβαια κοίταξαν ακόμα πιο ψηλά για να αντλήσουν έμπνευση, με το εμπρός μέρος να θυμίζει ελαφρά αυτό της Rolls-Royce Ghost. Η τεράστια μάσκα ομολογουμένως δένει αρκετά αρμονικά με τα δυο μικρά φωτιστικά σώματα, ενώ μπορούμε να πούμε πως είναι πιο εντυπωσιακή από αυτό της BMW, έχοντας LED ημέρας στο περίγραμμα να ενώνεται με τους προβολείς. Ακόμα ένα LED, κόκκινου χρώματος, «δείχνει» το σήμα στο καπό

Δείτε ακόμα: Πώς στέκονται τα «νεφρά» της Ε30 κόντρα σε αυτά της BMW X7;

Κατά την ταπεινή μας άποψη, πέρα από πιο συγκροτημένο, το H9 δείχνει και πιο επιβλητικό από τη ναυαρχίδα της BMW. Ακόμα και μέσα, η κινεζική limo δεν στερείται ίχνους τεχνολογίας ή πολυτέλειας, διαθέτοντας κρυφό LED φωτισμό, δέρμα παντού, οθόνες για πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων (σε μια εκτέλεση που θυμίζει Mercedes), καθίσματα με λειτουργίες μασάζ και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: Νέο ηλεκτρικό crossover BMW iX με 500 ίππους

Την κίνησή του αναλαμβάνουν δυο υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα βενζίνης. Ο μικρότερος είναι 2.0 λτ. 4κύλινδρος με απόδοση 252 ίππων και 380 Nm ροπής και ο μεγαλύτερος είναι 3.0 λτ. V6 με 283 ίππους και 400 Nm ροπής. Με το 2λιτρο μοτέρ η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,8 δλ., ενώ με το μεγάλο σε 7,1 δλ. Αμφότερα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι αποκλειστικά μπροστοκίνητα, ενώ προαιρετικά υπάρχει και αερανάρτηση. Πάμε τώρα και στο highlight του αυτοκινήτου, που κατά παράδοση των made in China κατασκευών, είναι η τιμή.

Δείτε ακόμα: Η κινεζική Porsche Cayenne Coupe των 23.000 ευρώ

Το H9 με τον 2.0 Turbo ξεκινά από τις 309.800 γουάν, ενώ η κορυφαία έκδοση με τον 3.0T V6 κοστολογείται στις 459.800 γουάν. Αν σας φαίνονται πολλά τα…γουάν, η μετατροπή σε ευρώ βάζει τα πράγματα στην τάξη τους: από 39.934 έως 69.580 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store