Η κινεζική Porsche Cayenne Coupe των 23.000 ευρώ

Ένα χρόνο πριν η Porsche διεύρυνε την γκάμα της Cayenne, παρουσιάζοντας την -απαραίτητη πια σχεδόν για κάθε SUV- έκδοση Coupe. Επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει Porsche, έρχεται το Changan Uni-K να αποτελέσει την εναλλακτική.

Δείτε ακόμα: Κινεζική plug-in Corvette με 1.5 τούρμπο μοτέρ

Από πλευράς εμφάνισης, το Uni-K θυμίζει Cayenne από προφίλ και πίσω. Μπροστά επικρατεί μια ιδιαίτερη μίξη, με φανάρια που θέλουν να μοιάσουν σε αυτά της Lamborghini Urus και μάσκα που παραπέμπει στο Sensuous Sportiness της Hyundai. Πίσω, το κινεζικό crossover είναι ξεκάθαρο. Η διαμόρφωση και τα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων, μαζί με την κλίση της οροφής, «φωνάζουν» Cayenne Coupe. Ακόμα και το σχέδιο των είναι παρεμφερές με αυτό της Porsche.

Διαβάστε επίσης: Ποια αυτοκίνητα εμπιστεύονται οι Κινέζοι;

Οι διαστάσεις επίσης είναι παραπλήσιες. Με 4.865 χλστ. μήκους το Uni-K είναι πιο κοντό από την Coupe (4.931 χλστ.), όμως τα 2.890 χλστ. του μεταξονίου υπολείπονται μόλις 5 χλστ. του γερμανικού SUV. Το πλάτος είναι στα 1.948 χλστ. (1.983 χλστ. το ορίτζιναλ), ενώ το ύψος στα 1.700 χλστ. (+24 χλστ. συγκριτικά με την Porsche).

Δείτε ακόμα: Στην Ευρώπη νέα κινεζικά SUV. Δείτε τις τιμές

Εικόνα από το εσωτερικό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουμε, καθώς η Changan τα φυλάει για την έκθεση στην Guangzhou, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Νοέμβρη. Το μόνο που ανακοινώνουν οι Κινέζοι, είναι πως η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της Aisin, από έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο. Ο ίδιος συνδυασμός, πάντως, στο CS85 (η πρόταση των Κινέζων για τη δική τους BMW X4) αποδίδει 232 ίππους και 360 Nm ροπής. Η τιμή του εκτιμάται πως θα κυμανθεί στις 180.500 γουάν, ή περίπου 23.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Το ρωσικό ηλεκτρικό Smart των 5.000 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store