Ποια αυτοκίνητα εμπιστεύονται οι Κινέζοι;

Η Κίνα είναι πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις αυτοκινήτων (και ηλεκτρικών) τα τελευταία χρόνια και πρόκειται για μια πολύ σημαντική αγορά για τους περισσότερους κατασκευαστές. Πληροφοριακά, μεταξύ 2017 έως 2019 πωλήθηκαν στην Κίνα πάνω από 68 εκατομμύρια οχήματα, έναντι 47 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 51 εκατομμύρια στις Η.Π.Α.

Δείτε ακόμα: Ποια μάρκα του VW Group είναι πιο αξιόπιστη;

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που διατίθενται στην Κίνα κατασκευάζονται από τοπικά εργοστάσια, τα οποία αποτελούν κοινοπραξίες με άλλες γνωστές εταιρείες από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Κορέα και την Ιαπωνία. Φυσικά υπάρχουν και οι κινεζικές μάρκες με μοντέλα που έχουν εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό και δεν έχουν καμία σχέση μα τα κακά αντίγραφα του παρελθόντος.

Σύμφωνα με την έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power που είχε ανακοινώσει το 2019 (φέτος δεν έχει υπάρξει ενημέρωση λόγω προφανώς του κοροναϊού), υπήρξε βελτίωση στα προβλήματα ποιότητας, αλλά αυξήθηκαν τα παράπονα που σχετίζονται με το θόρυβο. Η μελέτη (10η συνεχόμενη χρονιά στην Κίνα) μετρά τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν ανά 100 οχήματα (PP100), κατά τους τελευταίους 6 μήνες ιδιοκτησίας οχημάτων ηλικίας 13 έως 48 μηνών. Η έρευνα καλύπτει 177 τομείς, που ομαδοποιούνται σε 8 κύριες κατηγορίες.

Δείτε ακόμα: 10 αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Οι τοπικές μάρκες σημείωσαν μεγαλύτερη πρόοδο στην αξιοπιστία των οχημάτων συγκριτικά με τις διεθνείς μάρκες (43 PP100 έναντι 28 PP100 αντίστοιχα). Στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης τοποθετήθηκε η Hyundai με τα λιγότερα προβλήματα (99 PP100), ενώ πολύ κοντά βρέθηκαν η smart (100 PP100) και η MINI (101 PP100).

Πιο αναλυτικά στοιχεία για κάθε μάρκα και μοντέλο, μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες:

Get it on Google Play Download on the App Store