Κινεζική plug-in Corvette με 1.5 τούρμπο μοτέρ

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως οι Κινέζοι έχουν μια ιδιαίτερη έφεση στις «επιρροές» από άλλους κατασκευαστές. Συνήθεια που μπορεί να έχει κάπως μετριαστεί τελευταία, όμως οι αντιγραφές φαίνεται πως είναι στο DNA των αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας. Αυτή της SongSan Motors δε, είναι από τις πιο κραυγαλέες.

Δείτε ακόμα: Κινεζικό Ford F-150 με 2.0λτ. τούρμπο 285 ίππων

Εμφανισιακά φαίνεται ότι πρόκειται για κόπια της πρώτης Chevrolet Corvette, από το 1958. Το μάτι θα διακρίνει τις διαφορές στη διαμόρφωση του εμπρός μέρους και τις μεγαλύτερες διαστάσεις, ωστόσο η ομοιότητα με το τοτέμ της αυτοκίνησης μοιάζει ικανή να προκαλέσει νομικά ζητήματα. Τα οποία θα μπορούσαν να ενταθούν, καθώς στο site της εταιρίας εμφανίζονται πλάνα με celebrities -όπως οι Merilyn Monroe, Brad Pitt, Tom Cruise, Johnny Depp και George Clooney- πίσω από το τιμόνι της Corvette!

Διαβάστε επίσης: H Κινεζική Octavia των 7.300 ευρώ!

Από τον ιστότοπο της SongSan Motors μαθαίνουμε και κάποια χαρακτηριστικά. Ισχύς δεν αναφέρεται, παρά μόνο ότι για τα 100 χλμ./ώρα από στάση το SS Dolphin -όπως ονομάζεται η ιμιτασιόν Corvette- χρειάζεται 4,9 δλ. Το κινητήριο σύνολο αποτελείται από έναν 1.500άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού και ηλεκτροκινητήρα, που καθιστούν το κινεζικό roadster plug-in υβριδικό. Το μήκος φτάνει τα 4.800 χλστ., το πλάτος τα 1.850 και το ύψος τα 1.390 (4.500 χλστ., 1.850 χλστ. και 1.300 χλστ. αντίστοιχα για την διπλοφάναρη Κορβέτα), με την ανάρτηση να αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Δείτε ακόμα: Πώς προφέρονται οι μάρκες στα κινέζικα; (+video)

Ο εξοπλισμός ασφαλείας διαθέτει διπλούς αερόσακους, ABS, ESP και traction control, ενώ οι Κινέζοι προσφέρουν εγγύηση 8 ετών ή 150.000 χλμ. (κλασικά, όποιο έρθει πρώτο) για τη μπαταρία. H τιμή, πάντως, δεν θυμίζει Κίνα. Κι αυτό, διότι το SS Dolphin ξεκινά από τις 590.000 γουάν. Ή 74.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store