Το κινεζικό SUV 1.5λτ. 185 PS των 14.500 ευρώ

Η BYD Auto παρουσίασε το νέο μεσαίο της SUV, που παίρνει κίνηση από ένα υπερσύγχρονο μοτέρ 1.5 λίτρων και διατίθεται σε τιμή-«χάρισμα».

Ονομάζεται Song Plus και τοποθετείται στη δημοφιλέστερη κατηγορία crossover. Από πλευράς διαστάσεων, βέβαια, ουσιαστικά βρίσκεται μία πάνω. Με μήκος 4.705 χλστ., είναι περίπου 20 εκατοστά μακρύτερο από το VW Tiguan και στα ίδια επίπεδα με το 7θέσιο Allspace. Το μεταξόνιο φτάνει στα 2.765 χλστ., το ύψος τα 1.680 χλστ. και το πλάτος τα 1.890 χλστ., καθιστώντας το Song Plus ως το φαρδύτερο μοντέλο της κατηγορίας. Η σχεδίαση ακολουθεί την τεχνοτροπία «Dragon Soul» και υιοθετεί το μοτίβο αρχαίων πανοπλιών της Κίνας στη μάσκα.

Πίσω, δεσπόζουν τα φώτα φρένων. Μαζί με την λωρίδα που ενώνει τα φανάρια και λειτουργεί ως τρίτο στοπ, όταν ο οδηγός του Song Plus πατήσει το μεσαίο πεντάλ «φωταγωγείται» το πίσω μέρος, σε έκταση 1,01 μέτρων!

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό pickup από τα «Jumbo» με 1.900 ευρώ

Εντός της καμπίνας, οι Κινέζοι ισχυρίζονται πως εφαρμόζουν δυο πρωτιές στην αυτοκίνηση. Η πρώτη αφορά την διαμόρφωση του ταμπλό, που είναι ψηφιακό από άκρη σε άκρη (πίνακας οργάνων, οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και δευτερεύουσα στη μεριά του συνοδηγού). Η δεύτερη εντοπίζεται στα προσκέφαλα, που σύμφωνα με τους Κινέζους, είναι τα πρώτα «αιωρούμενα» (η κούρμπα που κάνουν, σε ενιαία διάταξη με το κάθισμα) σε αυτοκίνητο. Suede και δέρμα κυριαρχούν στις επενδύσεις, μαζί με άλλα υλικά. Ο χώρος αποσκευών είναι 574 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων αυξάνεται στα 1.477.

Την κίνηση του Song Plus αναλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 1.5 λίτρων, με απόδοση 185 ίππων και 288 Nm ροπής. Ο νέος κινητήρας αποδίδει 20% παραπάνω σε σχέση με πριν και καταναλώνει 15% λιγότερο, εν πολλοίς χάρις στο νέο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Νέο μικρό κινεζικό SUV σε εξευτελιστική τιμή

Πάμε και στο πλέον ιντριγκαδόρικο σκέλος του κινεζικού SUV. Όλα τα παραπάνω, ξεκινούν να διατίθενται από 115.800 γουάν. Αλλιώς, 14.556 ευρώ! Ακόμα και η πλουσιότερη έκδοση, που διαθέτει μέχρι ολογραφική απεικόνιση του κάτω μέρους στην οθόνη, κοστολογείται στις 143.800 γουάν (18.102 ευρώ).

 

Get it on Google Play Download on the App Store