VW Tiguan Allspace για XXL οικογένειες

Η επάρκεια των χώρων είναι ένα από τα πρώτα ζητούμενα στην λίστα του οικογενειακού κοινού που προσανατολίζεται στην αγορά ενός αυτοκινήτου και ειδικά ενός νέου SUV. Άλλωστε τα SUV δεν έχουν βρεθεί τυχαία ψηλά στην προτίμηση του κοινού, αφού είναι πολύ πιο πρακτικά έναντι των 5θυρων χάτσμπακ και κυρίως συγκριτικά με τα σεντάν.

Δείτε ακόμα: VW Golf Mk7: Ελαφρύτερο και καλύτερο

Τι γίνεται όμως όταν οι ανάγκες για χώρους ακόμα μεγαλύτερες, όταν για παράδειγμα μια οικογένεια έχει τρία παιδιά και άνω; Την λύση σε πολυμελείς οικογένειες δίνει το νέο VW Tiguan Allspace, αφού χωρίς να είναι τεράστιο σε διαστάσεις, προσφέρει στάνταρ 7 θέσεις και πάρα πολύ άνετους χώρους στο εσωτερικό του.

Δείτε ακόμα: Πώς τo VW Polo προστατεύει και μετά από σύγκρουση

Το μήκους 4.701 χλστ. Tiguan Allspace διαφέρει ελάχιστα εξωτερικά από το Tiguan, από το οποίο είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά 21,5 εκατοστά. Όλη αυτή η αύξηση του μήκους συν το μακρύτερο κατά 110 χλστ. μεταξόνιο, έχει περάσει στο θάλαμο των επιβατών. Στη μεσαία σειρά υπάρχει αφθονία χώρων (+60 χλστ. για τα γόνατα), ενώ στο πορτ μπαγκάζ έχουν προστεθεί δύο επιπλέον μεμονωμένα και πλήρως αναδιπλούμενα και ανεξάρτητα καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών στην 5θέσια διάταξη προσφέρει 730 λτ., στην 7θέσια 230 λτ. και με την αναδίπλωσή τους φτάνει τα 1.775 λτ.

Δείτε ακόμα: VW Golf Mk6: Στην κορυφή της κατηγορίας

Τις ανέσεις ενισχύει και ο υπερπλήρης εξοπλισμός σε κάθε επίπεδο. Στάνταρ περιλαμβάνονται το Adaptive Cruise Control, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist με City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring), η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (Lane Assist), η κάμερα οπισθοπορείας, το Park Assist, το ηλεκτρικό κλείσιμο χώρου αποσκευών κ.λπ.

Οι τιμές του Tiguan Allspace ξεκινούν από 34.910 ευρώ στην έκδοση 1.5 TSI 150 PS, ή από 28.782 ευρώ για ειδικές κατηγορίες πελατών (π.χ. πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ.). Επιπλέον, διατίθεται με τους κινητήρες βενζίνης 2.0 TSI 190 PS 4Motion και με τους πετρελαίου 2.0 TDI 150 PS και 2.0 TDI 190 PS 4Motion. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG.

Δείτε ακόμα: VW Golf Mk4: Νέα πρότυπα ποιότητας

Get it on Google Play Download on the App Store