Νέο VW Tiguan και έκδοση R με 320 ίππους

Το σημαντικά αναβαθμισμένο Tiguan παρουσίασε η VW, το οποίο αποτελεί αυτή την στιγμή το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της μάρκας και το best seller SUV στην Ευρώπη. Οι αλλαγές που φέρει είναι πολλές, τόσο σε σχεδίαση, όσο και στα μηχανικά μέρη.

Δείτε ακόμα: Πόσα οχήματα χωράει το νέο LNG πλοίο της VW;

Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του (το 2016), το νέο Tiguan ξεχωρίζει αρχικά από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο του, όπου υιοθετεί στοιχεία από άλλα μοντέλα της VW, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα (π.χ. Golf) και η μάσκα (Τ-Cross). Ανασχεδιασμένα είναι ακόμα τα πίσω φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας. Στην κορυφαία έκδοση R υπάρχει πιο σπορ προφυλακτήρας εμπρός με μεγάλους αεραγωγούς, διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα, εξατμίσεις της Akrapovic και ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 255/35.

Δείτε ακόμα: Πιο δυναμικό από ποτέ το νέο VW Arteon

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου φέρει πιο σύγχρονη τεχνολογία. Νέο είναι το τιμόνι με τα χειριστήρια αφής, όπως και ο κλιματισμός με χειριστήρια αφής, που συναντώνται στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις. Το ανανεωμένο Tiguan εφοδιάζεται με νέο σύστημα πολυμέσων, με οθόνη 8 ιντσών ή τη μεγαλύτερη των 10,25 ιντσών. Πρόσθετα, στην καμπίνα του ξεχωρίζουν τα νέα διακοσμητικά και οι επενδύσεις.

Στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού προστέθηκε το νέο Travel Assist που ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρένο, σε ταχύτητες μεταξύ 0-209 χλμ./ώρα. Επιπλέον, εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς προσαρμοζόμενο cruise control, το οποίο λαμβάνει προληπτικά υπόψη το όριο ταχύτητας, τις πινακίδες, τις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους.

Δείτε ακόμα: Skoda Kamiq 1.0 TSI Vs VW T-Cross 1.0 TSI

Στους κινητήρες, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν για την κορυφαία έκδοση R με το 2λιτρο TSI των 320 ίππων, καθώς και την προσθήκη plug-in hybrid με 245 ίππους (προφανώς με τον 1.4 TSI). Πιο αναλυτικά στοιχεία θα γνωρίζουμε μέσα στη μέρα, όπου θα γίνει η πλήρης παρουσίασή του.

Get it on Google Play Download on the App Store