Ταχύτερη από Porsche Cayman GTS η Urus Performante (+video)

Η Lamborghini Urus Performante μπορεί με την ίδια άνεση να κινηθεί στην πίστα, όσο και στο χώμα. Ένα πακέτο προσόντων που την καθιστά εφιάλτη για πολυάριθμες κατηγορίες αυτοκινήτων, που δραστηριοποιούνται είτε στη μία είτε στην άλλη κατάσταση. Η Porsche 718 Cayman GTS, για παράδειγμα, δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί στο βουνό. Στην πίστα, αντίθετα, εντοπίζεται συχνά-πυκνά. Το θέμα είναι να μην πέσει πάνω στην Performante.

Η κορυφαία Urus βρέθηκε στο Hockenheimring για χάρη του Sport Auto, δείχνοντας σε όλη τους την έκταση τα προσόντα της. H χαμηλότερη κατά 20 χλστ. και σφιχτότερη ανάρτηση, τα 47 λιγότερα κιλά, οι σφυρήλατες 22άρες ζάντες και τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά, μαζί φυσικά με τον 4.0 V8 twinturbo των 666 ίππων και 850 Nm, μετατρέπουν το θηριώδες SUV σε φόβητρο. Ακόμα και για μοντέλα με -αρκετά κυριολεκτικά- μισό μπόι από αυτό, σε συνθήκες που κανονικά ευνοούνται. Η 718 Cayman GTS εν προκειμένω, ζυγίζει 715 κιλά λιγότερο (1.435 με το PDK, αντί 2.150 κιλών) και είναι σχεδόν μισό μέτρο χαμηλότερη (1.295 χλστ. αντί 1.618), ενώ είναι και 681 χλστ. κοντύτερη (4.456 αντί 5.137 χλστ.). Ιδανικές αναλογίες για ευέλικτα πατήματα στην πίστα, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, αποτελεσματικότητα φρεναρίσματος κλπ.

Η Performante, ωστόσο, είναι τόσο καλοστημένη και καλοεξοπλισμένη στα δυναμικά της χαρακτηριστικά, ώστε κάνει την εντός πίστα εικόνα της να μοιάζει μισή από ό,τι πραγματικά είναι. Η «νταρντάνα» Ιταλίδα (με γερμανική ανατροφή) κατάφερε να πετύχει καλύτερο χρόνο στο 1.55.8, την ώρα που η μινιόν και ευλύγιστη Γερμανίδα είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 1.56.9. Πάνω από δευτερόλεπτο, δηλαδή, ταχύτερη η σκληροπυρηνική Urus.

Get it on Google Play Download on the App Store