Τέλος και οι Ferrari – Lamborghini από τη Ρωσία

Κάθε μέρα και μια νέα ανακοίνωση απόσυρσης από τη ρωσική αγορά. Διπλό «χτύπημα», εν προκειμένω, καθώς τόσο η Ferrari όσο και η Lamborghini εκδήλωσαν πρόθεση για παύση δραστηριοτήτων επί ρωσικού εδάφους, με παράλληλες δωρεές υπέρ της Ουκρανίας.

Η Lamborghini εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Η Automobili Lamborghini είναι βαθιά θλιμμένη από τα γεγονότα στην Ουκρανία και παρακολουθεί την κατάσταση με μεγάλη ανησυχία. Ευελπιστούμε σε γρήγορο τέλος των εχθροπραξιών και επιστροφή στη διπλωματία». Σχετικά με τις δραστηριότητες στη Ρωσία, οι Ιταλοί αναφέρουν λιτά πως «μπαίνουν σε κατάσταση αναμονής, μέχρι νεωτέρας». Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε τη δωρεά χρηματικού ποσού στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δίχως να αναφέρεται το ύψος του.

Οι γείτονες από το Μαρανέλο, αντίθετα, ήταν λαλίστατοι σχετικά με τις ενέργειες τους στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο: «Η Ferrari στέκεται δίπλα σε όσους πλήττονται από αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο CEO, Benedetto Vigna, και συνέχισε: «Ενόσω ελπίζουμε σε μια ταχεία επιστροφή στον διάλογο και την επίτευξη ειρηνικής λύσης, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στα δεινά των πληγέντων. Οι σκέψεις και η υποστήριξή μας είναι μαζί τους. Παίζουμε τον μικρό μας ρόλο δίπλα στους θεσμούς, που φροντίζουν για την άμεση παροχή ανακούφισης σε αυτή την κατάσταση».

Ο μικρός αυτός ρόλος είναι η δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ, που «θα χρηματοδοτήσει διεθνή ανθρωπιστικά έργα προς υποστήριξη της Ουκρανίας, καθώς και τοπικές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην υποδοχή προσφύγων εντός ιταλικής επικράτειας». Η Ferrari αναφέρει ότι ορισμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων και τη φιλοξενία τους, στην ευρύτερη περιοχή του Μαρανέλο. Επιπλέον, όπως τόσες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, το «Cavallino Rampante» αναστέλλει την εξαγωγή αυτοκινήτων στη Ρωσία. 

Get it on Google Play Download on the App Store