Τέλος τα συμβατικά Hyundai στη Νορβηγία

Η Hyundai Motor Norway ανακοίνωσε ότι η θα πουλά μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων στη Νορβηγία από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, η Hyundai έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες μάρκες αυτοκινήτων στη νορβηγική αγορά. Από την εισαγωγή της πρωτοποριακής σειράς Ioniq το 2016, η τροχιά των πωλήσεών της οδεύει προς τα πάνω.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση, η νορβηγική αγορά έχει επίσης αποδειχθεί αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Hyundai. Το Ioniq Electric έγινε γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς και συνέχισε τις υψηλές πωλήσεις του μέχρι την παράδοση του τελευταίου αυτοκινήτου λίγο πριν τα Χριστούγεννα φέτος.

Όταν το Kona Electric κυκλοφόρησε το 2018, σηματοδότησε μια μικρή επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μεγάλη αυτονομία, προσιτή τιμή και έγινε ένα επιτυχημένο SUV τόσο στους Νορβηγούς όσο και στους Ευρωπαίους πελάτες. Στη Νορβηγία, αυτό είχε ως αποτέλεσμα 8.000 προπαραγγελίες και πωλήσεις που τα τελευταία χρόνια σήμαιναν ότι το Kona Electric παρέμεινε σταθερά μεταξύ των πιο δημοφιλών αυτοκινήτων στη χώρα. Σημαντική είναι ήδη η επιτυχία του Ioniq 5, καθώς είναι το πέμπτο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Νορβηγία μέχρι στιγμής φέτος.

Το 2020, η Hyundai αποφάσισε να πουλάει μόνο plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νορβηγία, χάρη στα νέα της plug-in υβριδικά μοντέλα όπως το Tucson Plug-In Hybrid και το Santa Fe Plug-In Hybrid. Ωστόσο, καθώς μπαίνουμε τώρα στο 2023, η εταιρεία θέτει ένα νέο ορόσημο στη νορβηγική αγορά.

Στα τέλη του 2022, τα τελευταία plug-in υβριδικά της Hyundai θα πωληθούν και από την 1η Ιανουαρίου 2023, η Νορβηγία θα είναι η πρώτη αγορά όπου η μάρκα πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 2022, η Hyundai Motor Norway θα έχει μερίδιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων 93%, ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν σταθερά πάνω από το 90% των πωλήσεων της Hyundai στη Νορβηγία τα τελευταία χρόνια. Από το 2020 έως το 2022, η μάρκα έχει παραδώσει 25.000 επιβατικά αυτοκίνητα στη Νορβηγία, εκ των οποίων το 92% είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Get it on Google Play Download on the App Store