Tesla φορτίζει την μπαταρία με ρυμούλκηση (+video)

Πριν λίγους μήνες εξηγήσαμε αναλυτικά τόσο αν μπορούμε να σπρώξουμε/ρυμουλκήσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όσο και αν πρέπει να το κάνουμε. Σπανίως θα παραστεί ανάγκη για κάτι τέτοιο, και κατόπιν μεγάλης αμέλειας του οδηγού, ωστόσο στην άτυχη στιγμή μπορεί να ξεμείνει ένα EV από μπαταρία, εν μέσω ερημιάς. Τι κάνει ο χρήστης ενός Tesla στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Ο David Andreyev, κατά YouTube «Cyber Hooligan», οδήγησε ένα Model 3 μέχρι το ποσοστό της μπαταρίας να φτάσει στο 1% και τον δείκτη αυτονομίας στα 3 μίλια (4,8 χλμ.). Κατόπιν φώναξε την παρέα του, με ένα παλιό Toyota Camry, να τον τραβήξουν προκειμένου να φορτίσει η συστοιχία μέσω της ανάκτησης ενέργειας. Η διαδρομή είναι ορεινή και ευτυχώς με μηδενική κίνηση, οπότε δεν δημιουργούνται προβλήματα. Η ανάκτηση ενέργειας -και το Camry- κάνει τη δουλειά της, δίνοντας 14 μίλια (22,5 χλμ.) αυτονομία σε 2,2 μίλια (3,5 χλμ.) ρυμούλκησης. Μέχρι τα 4 μίλια (6,4 χλμ.) η αυτονομία έχει ανέβει στα 27 μίλια (43,5 χλμ.), ενώ στα 6,2 μίλια (10 χλμ.) «καρότσας» ανέρχεται σε 40 μίλια (64,4 χλμ.).

Αν υπάρχει χώρος, υπομονή και καλός Σαμαρείτης δηλαδή, μέσα σε 10 χλμ. η μπαταρία μπορεί να δει το ποσοστό φόρτισης να επταπλασιάζεται καθαρά μέσω της ανάκτησης ενέργειας. Μικρή λεπτομέρεια: έστω και με 1%, το αυτοκίνητο παραμένει λειτουργικό και, κυρίως, ενεργοποιημένο. Κατά συνέπεια ο οδηγός μπορεί να εμπλέξει το «Drive» και να ρυθμίσει τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, ώστε εν τέλει να μπορέσει να φορτίσει μέσω αυτής. Αντίθετα, σε περίπτωση που η μπαταρία στράγγιζε εντελώς ή παρουσιαζόταν βλάβη, ο γερανός θα ήταν μονόδρομος.

Get it on Google Play Download on the App Store