Tesla Model X με 600.000 χλμ. δεν έχει κάνει κιχ!

Είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla αγαπούν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σαν να ήταν παιδιά τους. Αλλά πόσοι από αυτούς έχουν εμπειρία στην χρήση του αυτοκινήτου τους για αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα;

Η Tesloop, μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ταξί και ενοικιάσεις αυτοκινήτων για διαδρομές μεταξύ πόλεων όπως το Λος Άντζελες, το Σαν Ντιέγκο, το Παλμ Σπρινγκς και το Λας Βέγκας, έχει πραγματική εμπειρία στις μεγάλες διαδρομές με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: YouTuber καλύπτει 1.930 χλμ. με το Tesla Autopilot!

Στο στόλο τους διαθέτουν όλα τα μοντέλα Tesla που κυκλοφορούν στην αγορά, από το Model 3 μέχρι τα μεγαλύτερα Model S και Model X. Κάθε μήνα τα εν λόγω αυτοκίνητα της εταιρείας κάνουν κατά μέσο όρο 27.000 χιλιόμετρα. Τα κοντέρ των περισσοτέρων γράφουν 500.000 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν και κάποια που στο κοντέρ τους έχουν περισσότερα από 800.000 χιλιόμετρα! Ομολογουμένως είναι πολλά για ένα μοντέλο και πόσο δε μάλλον για ένα αμιγώς ηλεκτρικό! Πρόσφατα ένα από τα αυτοκίνητα της Tesloop, ένα Tesla Model X 90D με 654.000 χλμ. στο κοντέρ του, πωλήθηκε. Η εταιρεία λοιπόν μοιράστηκε μέσω διαδικτύου το βιβλίο του σέρβις του και αυτό για να δείξει την αξιοπιστία των οχημάτων Tesla ακόμα και μετά από τόσα χιλιόμετρα. Όσες επισκευές μπορούσαν να γίνουν στο πλαίσιο της εγγύησης έγιναν, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο νέος ιδιοκτήτης με έξτρα δαπάνες.

Διαβάστε επίσης: Tesla Model 3 κοντράρει τη McLaren F1! (+video)

Όπως για παράδειγμα οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μετά τη συμπλήρωση 520.000 χιλιομέτρων, οι ενεργειακής χωρητικότητας 90 kWh αντικαταστάθηκαν με νέες, στο πλαίσιο της οκταετούς εγγύησης  που προσφέρει η Tesla. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν μερικές μικρο-επισκευές, όπως η αντικατάσταση των φρένων, αλλά κι ο συμπιεστής για το σύστημα κλιματισμού. Παρά τα χιλιόμετρά του, το εν λόγω Tesla Model X, βρήκε νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος κατέβαλε 26.800 ευρώ για να το αποκτήσει. Ο ίδιος αναφέρει ότι προς το παρόν δεν έχει εντοπίσει προβλήματα κι η συμβίωσή τους μέχρι στιγμής είναι τέλεια!

Get it on Google Play Download on the App Store