YouTuber καλύπτει 1.930 χλμ. με το Tesla Autopilot!

O 21χρόνος YouTuber εμπιστεύτηκε στο έπακρο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla και διάνυσε σχεδόν 2.000 χλμ.!

Το video του Ryan Trahan έχει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και μας αποκαλύπτει πώς είναι να ταξιδεύεις με ηλεκτρικό – αυτόνομο αυτοκίνητο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε ακόμα: Η VW θα υποσκελίσει την Tesla!

Ο Ryan θέλησε να σπάσει κάθε ρεκόρ απόστασης, χρησιμοποιώντας κατά βάση το αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Tesla, το Autopilot. Ένα σύστημα που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για πρόκληση ατυχημάτων. Βέβαια αρκετά από αυτά δεν οφείλονται μόνο σε λάθη του συστήματος, αλλά και στη λανθασμένη χρήση των ιδιοκτητών του. Ο Ryan λοιπόν ήθελε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Τι καλύτερο λοιπόν από το να οργανώσει με τους κολλητούς του ένα roadtrip; Η διαδρομή που χάραξαν ήταν από το Austin του Texas έως το Σικάγο. Η απόσταση ήταν για την ακρίβεια 1.931 χλμ., όπου το Tesla Model X θα την κάλυπτε με το Autopilot ενεργοποιημένο.

Διαβάστε επίσης: Το Tesla Model 3 του Γιάννη Αλαφούζου!

Πέρα όμως από τον τρόπο λειτουργίας της αυτόνομης οδήγησης, ο Ryan ήθελε να δει και τι οικονομία προκύπτει από τη χρήση του Tesla. Με ένα συμβατικό αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης θα έπρεπε να δαπανήσουν 220 δολάρια ή 199,59 ευρώ. Όμως ο ίδιος κατάφερε να μην πληρώσει ούτε ένα δολάριο αφού χρησιμοποίησε τους σταθμούς φόρτισης της Tesla. Αυτοί παρέχουν δωρεάν φόρτιση στους ιδιοκτήτες οχημάτων της εταιρείας. Το κακό βέβαια ήταν ότι αρκετοί σταθμοί δεν ήταν κοντά στην διαδρομή του και έπρεπε να περιμένει αρκετές ώρες για να φορτίσει το Model X. Έτσι κάλυψε την απόσταση σε 36 ώρες, χρόνος διπλάσιος από αυτόν που θα χρειαζόταν ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Για την ιστορία το Αutopilot δούλεψε άψογα, αλλά ο Ryan δήλωσε ότι τον κούρασε να περιμένει να φορτίσει το Tesla του για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Get it on Google Play Download on the App Store