Θερμαινόμενο κάθισμα άνοιξε τρύπες σε πουλόβερ!

Οι ανέσεις στα αυτοκίνητα υπάρχουν για να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, όμως, δύνανται να την κάνουν πολύ δυσάρεστη. Το θερμαινόμενο κάθισμα μιας BMW 650i Convertible, που άναψε κυριολεκτικά φωτιές στον οδηγό της, είναι ένα πρωτοφανές παράδειγμα.

Ο David Murch καθόταν αμέριμνος στο αυτοκίνητό του, έχοντας αναμμένη τη θέρμανση στα καθίσματα. Λειτουργία-βάλσαμο στα κάμπριο, που επιτρέπει την οδήγησή τους με κατεβασμένη την οροφή ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι καλοκαιρινές. Ενόσω λοιπόν ο Murch αναπαυόταν στο δέρμα της 6άρας, αισθάνθηκε ξαφνικά ένα έντονο κάψιμο στη μέση. Όταν σηκώθηκε να δει από που προερχόταν, ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα που τον άφησε στήλη άλατος. Η πλάτη του καθίσματος είχε τρυπήσει, ενώ ψάχνοντας το πίσω μέρος του πουλόβερ του διαπίστωσε πως επίσης έφερε τρύπες!

Οι αντιστάσεις του καθίσματος θερμάνθηκαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε τρύπησαν τόσο την επένδυση της πλάτης όσο και τη μπλούζα του Murch! Ο 61χρονος απευθύνθηκε αμέσως σε συνεργείο της BMW, αλλά με περίπου 145.000 χλμ. στο κοντέρ και 14 χρόνια στην πλάτη, η E64 έχει βγει προ πολλού από την εγγύηση. Στη Daily Mail, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, ο Murch δήλωσε πως οι Βαυαροί θα έπρεπε να εκδώσουν πρόγραμμα ανάκλησης για το εν λόγω ζήτημα.

Μπορεί, με μια πρώτη ανάγνωση, να μοιάζει υπερβολική η αντίδραση του Άγγλου, όμως η BMW έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα σε παλιότερες 5άρες και 7άρες. Συγκεκριμένα, για μοντέλα της Σειράς 5 και 7 χρονολογίας 2004, αλλά και 5άρες από το 2003, είχε κάνει ανάκληση για προβλήματα υπερθέρμανσης στα καθίσματα.

Get it on Google Play Download on the App Store