Θωρακισμένη BMW X7 «μασάει» χειροβομβίδες

Η BMW X7 είναι από τις πιο επιβλητικές παρουσίες που μπορείς να συναντήσεις στο δρόμο. Αυτή της Inkas Armored Vehicle Manufacturing ωστόσο, αποτελεί ένα επίπεδο από μόνη της.

Η ναυαρχίδα των βαυαρικών SUV δέχτηκε τις περιποιήσεις της καναδικής εταιρίας κατασκευής θωρακισμένων αυτοκινήτων, άσχετα που εμφανισιακά δεν ξεχωρίζει από την εργοστασιακή. Θα πρέπει να είναι αναμμένοι οι φάροι στη μάσκα για να καταλάβεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει με τη συγκεκριμένη M50i. Κάτω από το κατάμαυρο και απειλητικό παρουσιαστικό όμως, υψώνει τοίχος άμυνας επιπέδου BR6 ικανό να αντέξει βολές από πυροβόλα όπλα και την έκρηξη δυο χειροβομβίδων, ταυτόχρονα! Στο χώρο του πορτμπαγκάζ έχει τοποθετηθεί έξτρα πόρτα με παράθυρο, προκειμένου η καμπίνα των επιβατών να είναι αδιάβλητη από οπίσθιες βολές και να μην εξαρτάται η ασφάλεια των επιβατών μόνο από το αλεξίσφαιρο παρμπρίζ.

Πέρα από τα ειδικά κρύσταλλα και την ενίσχυση σε σασί-αμάξωμα, η θωρακισμένη X7 διαθέτει νέα ανάρτηση (ώστε να αντέχει το αυξημένο βάρος), run flat ελαστικά, προστατευτικά καλύμματα για μπαταρία και ECU, αλλά και συστήματα που επιτρέπουν στο πλήρωμα να βλέπει σε σκοτάδι ή μέσα σε καπνό (από ρίψη δακρυγόνων, για παράδειγμα)!

Ο 4.4 twinturbo V8 είναι αναβαθμισμένος στα 620 από τα 530 άλογα, αλλά το πακέτο θωράκισης προσφέρεται και χωρίς τη βελτίωση στο μοτέρ. Παράλληλα, η Inkas «αρματώνει» και τη βασική Μ40i, με τον twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά των 3 λίτρων και 340 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store