Θρασύτατοι κλέφτες πήραν καταλύτες από περιπολικά!

Στο στόχαστρο των κλεφτών έχουν μπει οι καταλύτες των αυτοκινήτων, τους οποίους αφαιρούν σε χρόνο dt, χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση. Ένα φαινόμενο που δεν είναι στο ελάχιστο ελληνικό, καθώς το πρόβλημα εκτείνεται σε παγκόσμια κλίμακα και κάποιες χώρες -όπως οι Αγγλία και Η.Π.Α.- πραγματικά «πονοκεφαλιάζουν» εξαιτίας του. Χώρες όπου, πραγματικά, δεν γλιτώνουν ούτε τα περιπολικά!

Ένας αστυνομικός του τμήματος στο Σαν Φρανσίσκο παρατήρησε περίεργο θόρυβο από ένα υπηρεσιακό βανάκι (Ford Econoline, για όποιον ενδιαφέρεται), υποψιάστηκε -αν και δυσκολεύτηκε αρχικά να το πιστέψει- τι είχε συμβεί, έσκυψε κάτω από το αυτοκίνητο και είδε μια «κουφάλα», εκεί όπου κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ο καταλύτης. Φοβούμενος πως δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, άρχισε να ελέγχει τα υπόλοιπα περιπολικά στο πάρκινγκ. Τελικά, διαπίστωσε πως από τρία ακόμα αυτοκίνητα (ένα SUV κι άλλα δύο βαν) είχαν αφαιρεθεί οι καταλύτες, δείγμα ότι οι κλέφτες είχαν χτυπήσει μέσα στο χώρο της αστυνομίας.

https://twitter.com/StanleyRoberts/status/1569863756238430212?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1569863756238430212%7Ctwgr%5E9ff4c1089c54ca7c7f543475f83a2ae1570add9b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2022%2F09%2Fthieves-steal-catalytic-converters-from-at-least-four-police-vehicles-in-san-francisco%2F

Το πόσο παράτολμοι (και θρασύτατοι) ήταν οι κλέφτες, δεν πιστοποιείται μόνο από το γεγονός ότι «μπούκαραν» σε πάρκινγκ αστυνομικών εγκαταστάσεων για να «ψειρίσουν» καταλύτες, αλλά και ότι αυτές οι εγκαταστάσεις στεγάζουν τις μονάδες SWAT και πυροτεχνουργών της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο! Δεν μιλάμε, δηλαδή, για ένα υποστελεχωμένο Α.Τ. με σκοπό και αξιωματικό υπηρεσίας, αλλά για τα «κομάντα» της αστυνομίας.

Το πρόβλημα με τους κλεμμένους καταλύτες στο Σαν Φρανσίσκο, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο ώστε απαγορεύεται να φοράει κάποιος μεταχειρισμένο ανταλλακτικό του είδους! Οποιοδήποτε δεν φοράει εξαρτήματα πρώτης τοποθέτησης ή δεν διαθέτει αποδείξεις από εξουσιοδοτημένα συνεργεία (που τοποθετούν μόνο καινούργια ανταλλακτικά), αντιμετωπίζεται ως ύποπτος για σχέσεις με τα παράνομα κυκλώματα.

Get it on Google Play Download on the App Store