Θρήνος: Σκοτώθηκε ο Ken Block σε ηλικία 55 ετών

Με το χειρότερο τρόπο μπήκε το 2023 για τον κόσμο του αυτοκινήτου, καθώς τα ξημερώματα έγινε γνωστό πως ο Ken Block έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με snowmobile, στην ηλικία των 55 ετών.

Ο άνθρωπος που έκανε παγκόσμιο φαινόμενο τα Gymkhana και κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστών μέσω του YouTube, έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο το μεσημέρι της Δευτέρας (ξημερώματα εδώ), κατά τη διάρκεια των χειμερινών του διακοπών. Ο Αμερικανός χεράς οδηγούσε snowmobile σε τουριστικό θέρετρο, όταν το όχημα απογειώθηκε σε μια απότομη πλαγιά, ανατράπηκε προς τα πίσω («καπάκι», δηλαδή) και τον καταπλάκωσε με τρομακτική δύναμη. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, ώστε -σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας- ο 55χρονος οδηγός αγώνων και λάτρης των extreme sports σκοτώθηκε επί τόπου.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να κάνουν το παραμικρό. Ο Block πέθανε στα 55 του χρόνια, αφήνοντας πίσω την σύζυγό του Lucy και τη 16χρονη κόρη του Lia, η οποία έχει κολλήσει από μικρή το «μικρόβιο» των αυτοκινήτων και ασχολείται μαζί τους τόσο μηχανικά, όσο και οδηγικά συμμετέχοντας σε αγώνες.

Ο «Hoonigan» άφησε παρακαταθήκη τα φαντασμαγορικά video με τα περάσματα στον πόντο και τα σύννεφα καμένου ελαστικού, έχοντας συμμετάσχει επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, το Αμερικανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ και τα X Games. Στα τέλη του 2021 σύναψε συνεργασία με την Audi για την προώθηση των ηλεκτρικών της μοντέλων, που οδήγησε στη δημιουργία του S1 Hoonitron και του εντυπωσιακού του video στο Λας Βέγκας. Εμείς θα αποχαιρετήσουμε τον αείμνηστο μάστερ του τιμονιού και πρωτοπόρο του internet viewing (από τους πρώτους που ανακάλυψαν τη δύναμη του YouTube) τόσο με το τελευταίο του, όσο και με το πρώτο του video. Εκείνο με το Subaru Impreza STI των 530 ίππων, που εμφανίστηκε το 2006 και άλλαξε την ορολογία του stunt driving.

Get it on Google Play Download on the App Store