Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Βόσκαρης;

Η δραματική σειρά «Άγριες Μέλισσες» που παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές στον ANT1, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση για το γεμάτο ανατροπές σενάριο, τους ηθοποιούς που βάζουν τον κόσμο στο πετσί του ρόλου και τα πετυχημένα σκηνικά. Όμως, εκτός από όλα αυτά και πολλά ακόμη, υπάρχουν και οι μηχανοκίνητοι Guest Star, τα πολύ σπάνια και συλλεκτικά αυτοκίνητα που κάνουν κατά καιρούς την εμφάνισή τους.

Ένα από αυτά είναι και το αυτοκίνητο που ο οδηγεί ο «Μάνος Βόσκαρης», το οποίο πολλοί έχουν θαυμάσει (ανεξαρτήτως αν είναι φαν της αυτοκίνησης). Ωστόσο, σίγουρα κάποιοι θα έχουν μείνει με την απορία τι μοντέλο είναι αυτό το στολίδι. Το άριστα διατηρημένο και λαμπερό αυτό κάμπριο, είναι ένα Opel Olympia 1950, που ανήκει στην συλλογή της Classic Retro Cars. Ας δούμε όμως και ορισμένες λεπτομέρειες από την ιστορία του αξιοθαύμαστου αυτού αυτοκινήτου, που μετρά 7 ολόκληρες δεκαετίες.

Το Opel Olympia έκανε την πρώτη εμφάνισή του το 1935 και αποτέλεσε το πρώτο γερμανικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με ατσάλινο πλαίσιο μονοκόκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού βάρους κατά 180 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Κάτι για το οποίο πασχίζουν να επιτύχουν και σήμερα οι κατασκευαστές. Επίσης, ονομάστηκε Olympia, εν αναμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου το 1936.

Το Opel Olympia 1950 ήταν το τελευταίας, τρίτης μεταπολεμικής γενιάς μοντέλο, πριν την εμφάνιση του ολοκληρωτικά αλλαγμένου Olympia Rekord, το 1953. Το Olympia έμεινε με το ίδιο πλαίσιο για 18 χρόνια, ωστόσο δέχτηκε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Το Olympia 1950 κατασκευάστηκε μεταξύ 1950 και 1953 στο εργοστάσιο του Rüsselsheim και ξεχώριζε κυρίως από τις νέες οριζόντιες γρίλιες τις μάσκας που εκτείνονταν έως τα φτερά. Εκτός από το carbrio-coach αμάξωμα με την υφασμάτινη οροφή και το πλαίσιο στα παράθυρα, ήταν ακόμα διαθέσιμο σε 2θυρο saloon και σε 2θυρο estate. Την κίνησή του αναλάμβανε ένα 4κύλιδνρο μηχανικό σύνολο 1.5 λτ., συνδυασμένο με ένα κιβώτιο 3 ταχυτήτων, με λεβιέ στην κολόνα του τιμονιού.

Get it on Google Play Download on the App Store