Τι εγγύηση θα δίνει η VW για τις μπαταρίες των ID.;

Η Volkswagen θα λανσάρει το πρώτο μέλος της οικογένειας των ηλεκτρικών μοντέλων ID. πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, το ID.3, το οποίο θα προσφέρεται με μπαταρίες διαφορετικών μεγεθών. Χαρακτηριστικό που θα διαθέτουν και τα υπόλοιπα ID., εξυπηρετώντας έτσι διάφορες ανάγκες των αγοραστών.

Δείτε ακόμη: Κατανάλωση και CO2 του VW T-Cross 1.6 TDI

Εάν για παράδειγμα ο κάτοχος ενός μοντέλου ID. δεν ενδιαφέρεται να κάνει μακρινές αποστάσεις και κινείται κυρίως εντός πόλης σε κοντινές αποστάσεις, θα στραφεί στην έκδοση με τη μικρότερη αυτονομία. Αντιθέτως όσοι καλύπτουν πιο μακρινές αποστάσεις θα επιλέξουν τις μπαταρίες με τη μεγαλύτερη αυτονομία. Ανάλογα τον τύπο των μπαταριών και το μοντέλο ID., η μέγιστη αυτονομία θα κυμαίνεται μεταξύ 330 έως 550 χιλιόμετρα.

Η Volkswagen σχεδίασε επίσης τις μπαταρίες έτσι ώστε να μπορούν να φτάσουν έως και 125 kW, κάτι που είναι υψηλότερο από ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στο τμήμα ID.3 και εξασφαλίζει γρήγορη φόρτιση και λιγότερες στάσεις φόρτισης.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW T-Cross 1.0 TSI 95 PS

Η Volkswagen αναμένει ότι περίπου το 50% όλων των χρεώσεων θα πραγματοποιηθούν στο σπίτι και το 20% στην εργασία. Μια νέα σειρά φορτιστών τοίχου σχεδιάστηκε με βάση αυτή ακριβώς τη σχέση. Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης, οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν στο σπίτι ή σε μια επιχείρηση, λειτουργούν με χωρητικότητα φόρτισης μέχρι 11 κιλοβάτ (AC). Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι ο χρόνος φόρτισης είναι πολύ μικρότερος από τον συμβατικό τροφοδοτικό των 230 volt. Η Volkswagen πιστεύει επίσης ότι το 25% όλων των λειτουργιών χρέωσης θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιους χώρους και πέντε τοις εκατό σε σταθμούς επαναφόρτισης σε αυτοκινητόδρομους.

Ανάλογα με το στυλ οδήγησης, ένα ID.3 με τη μεγαλύτερη έκδοση μπαταρίας θα χρεώνεται μόνο δύο φορές σε ένα ταξίδι από το Αμβούργο στο Μόναχο ή από το Τορίνο στο Παρίσι (κάθε ταξίδι είναι περίπου 800 χιλιόμετρα). Αν η μπαταρία φορτίζεται σε έναν σταθμό γρήγορης φόρτισης με μεγάλη χωρητικότητα, τότε για 260 χιλιόμετρα πρόσθετης εμβέλειας θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά.

Δείτε ακόμη: H VW εξελίσσει φίλτρο για τα τακάκια! (+video)

Τέλος, η VW αναφέρει ότι οι μελλοντικοί κάτοχοι των μοντέλων ID. δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την αντοχή των μπαταριών τους, καθώς η γερμανική μάρκα θα εγγυηθεί ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα διατηρήσουν τουλάχιστον το 70% της ικανότητας χρήσης τους, ακόμη και μετά από οκτώ χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store