Τι «καίει» μια Skoda Fabia ντίζελ αξίας 1.340 ευρώ;

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου είναι γνωστά για τη μεγάλη οικονομία που προσφέρουν σε κατανάλωση συγκριτικά με τη βενζίνη. Σε συνδυασμό και με τη χαμηλότερη τιμή του καυσίμου, ο οδηγός έχει άμεσο όφελος κάθε φορά που πηγαίνει στο πρατήριο υγρών καυσίμων για ανεφοδιασμό.

Δείτε ακόμα: Ντίζελ αυτοκίνητα σε οικονομικές τιμές

Ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και ο κινητήρας είναι «καθαρός» από επικαθίσεις καυσίμου, λαδιού, έχει καινούργια φίλτρα, μπεκ κ.λπ., τότε μπορεί να πετύχει πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Τι γίνεται όμως με ένα φθηνό ντίζελ 10 ετών, όπως είναι η συγκεκριμένη Skoda Fabia 1.4 TDI; Το αποτέλεσμα του τεστ κατανάλωσης είναι εντυπωσιακό, ενώ ακόμα πιο απίθανη είναι η τιμή του αυτοκινήτου, αφού το Car Throttle που κάνει τη δοκιμή, την αγόρασε για μόλις 1.200 λίρες Αγγλίας (σχεδόν 1.340 ευρώ). Επίσης, το αυτοκίνητο φαίνεται σε αρκετά καλή κατάσταση εξωτερικά και στο εσωτερικό του, ενώ ο δοκιμαστής δεν αναφέρει κάποια δυσλειτουργία.

Δείτε ακόμα: Φθηνά μικρομεσαία ντίζελ 5ετίας

Στην συγκεκριμένη δοκιμασία δεν εξετάζεται κατά πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο, αλλά ποια πραγματική κατανάλωση μπορεί να πετύχει μετά από 10 χρόνια χρήσης. Πληροφοριακά, ο 3κύλινδρος 1.4 TDI αποδίδει από το εργοστάσιο 80 ίππους και 195 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας (εργοστασιακή) μεικτή κατανάλωση 4,6 λτ./100 χλμ. Στόχος λοιπόν του Alex από το Car Throttle ήταν να πετύχει κατανάλωση 70 mpg (4,0 λτ./100 χλμ.) και όχι μόνο το κατάφερε αλλά «έκαψε» και λιγότερο.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Skoda Fabia ντίζελ 1.2 TDI 75 PS

Αρχικά φούλαρε το αυτοκίνητο με πετρέλαιο και κατόπιν έκανε μια διαδρομή 50,5 χλμ. σε ανοιχτό δρόμο και με χαμηλή ταχύτητα. Επέστρεψε στο ίδιο βενζινάδικο και γέμισε με 1,73 λτ., που σημαίνει ότι πέτυχε κατανάλωση μόλις 3,43 λτ./100 χλμ. (4,0 λτ./100 χλμ. η εργοστασιακή για εκτός πόλης).

Όπως και να έχει, η κατανάλωση είναι πάρα πολύ χαμηλή, ειδικά όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 10 ετών και με άγνωστο ιστορικό χρήσης και συντήρησης.

Δείτε ακόμα: Μικρομεσαία diesel 5ετίας με 10.000 ευρώ

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store