Τι κρύβει το σαρδόνιο χαμόγελο αυτού του VW;

Η VW διαθέτει μερικά πολύ ιδιαίτερα μοντέλα εκτός Ευρώπης και ιδίως στην Κίνα, όπου οι ανάγκες των καταναλωτών είναι εντελώς διαφορετικές. Για παράδειγμα, εκεί πουλάνε ακόμα σαν τρελά τα σεντάν. Κάτι που αναγκάζει πολλές εταιρίες να εξελίσσουν ανάλογα σχήματα, ειδικά για την αχανή χώρα.

Το Lamando, όπως ονομάζεται αυτό που βλέπουμε, είναι η κινεζική οπτική σε ένα πιο προσιτό Arteon. Βασίζεται στο πάτωμα MQB και απορρέει από το Jetta, που ονομάζεται Sagitar στην Κίνα. Αρκετά μεγαλύτερο από αυτό, καθώς φτάνει τα 4.784 χλστ. σε μήκος και τα 2.731 χλστ. σε μεταξόνιο (1.831 χλστ. το πλάτος, 1.469 χλστ. το ύψος), παρόμοιου ύφους σχεδίαση. Το liftback αμάξωμα παραπέμπει σε τετράθυρο κουπέ, με το μακρύ καπό και την κεκλιμένη γραμμή της οροφής να συνδυάζονται. Ωστόσο, αυτό που τραβάει μονομιάς τα βλέμματα είναι το εμπρός μέρος.

Τα μεγάλα και αμυγδαλωτά φωτιστικά σώματα ενώνονται με το σήμα μέσω δυο λωρίδων, έχοντας από κάτω μια τεράστια εισαγωγή από τον προφυλακτήρα. Το σχήμα της οποίας, σε συνδυασμό με αυτό των φαναριών, θυμίζει σαρδόνιο χαμόγελο κινηματογραφικού/τηλεοπτικού/εικονογραφημένου «κακού»! Το πίσω μέρος είναι πιο συγκρατημένο, με τα LED φωτιστικά σώματα να περικλείονται και ενώνονται από μαύρη φάσα. Η διαμόρφωση θέλει να θυμίσει ID.4, αλλά καταλήγει να μοιάζει σχεδόν ίδια με αυτή του Peugeot 508.

Το σήμα «280 TSI» μεταφράζεται στον 1.4 TSI των 150 ίππων και 250 Nm, σε συνέργεια με το 7άρι DSG και κίνηση στον εμπρός άξονα. Το Lamando θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές της Ασίας, πλην της εγχώριας, όπως στις Φιλιππίνες. Το λανσάρισμα αναμένεται στο τέλος του 2021 και η έναρξη των πωλήσεων στις αρχές του ’22.

Get it on Google Play Download on the App Store