Τι σχέση έχει το Toyota Aygo X με μπαχαρικά;

Η Toyota με το νέο crossover Aygo X κάνει μια επανείσοδο στην κατηγορία των μίνι μοντέλων, με ένα πλήρως αναβαθμισμένο προϊόν. Πέρα από τις αλλαγές στον σχεδιασμό, ο οποίος αποτελεί μια φυσική εξέλιξη του προγενέστερου Aygo, μεγάλωσε αισθητά σε διαστάσεις, αλλά παραμένει και πάλι κόμπακτ. Συγκεκριμένα έχει μήκος 3.700 χλστ., πλάτος 1.740 χλστ., ύψος 1.525 χλστ. και μεταξόνιο 2.430 χλστ. (3.465×1.615×1.460 χλστ. και 2.340 χλστ. αντίστοιχα το προηγούμενο).

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων λειτούργησε και προς όφελος των χώρων, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (231 λτ. από 168 λτ. πριν). Ωστόσο στο εσωτερικό διατηρήθηκαν οι «γυμνές» μεταλλικές επιφάνειες στο χρώμα του αμαξώματος, όπως και τα πίσω παράθυρα που ανοίγουν μόνο προς τα έξω.

Κατασκευασμένο στην πλατφόρμα GA-B της Toyota Global New Architecture (TNGA), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Yaris και κατόπιν με το Yaris Cross, το νέο Aygo X διατίθεται με ένα και γνωστό κινητήρα βενζίνης. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1.000άρη ατμοσφαιρικό των 72 ίππων και 93 Nm ροπής, συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή CVT. Στην πρώτη περίπτωση το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 14,9 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 158 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 4,7-5,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 107-114 γρ./χλμ.

Όσον αφορά τις τιμές του, αυτές ξεκινούν από τις 13.920 ευρώ με στάνταρ 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, οθόνη αφής 7 ιντσών, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και σύστημα Stop & Start.

Τι σχέση όμως έχει το νέο Toyota Aygo X με μπαχαρικά; Το τμήμα σχεδιασμού της μάρκας εμπνεύστηκε από διάφορα μπαχαρικά για να αναπτύξει την γκάμα των χρωμάτων, με το καθένα να αποτυπώνει διαφορετικές «γεύσεις» στο αυτοκίνητο. Πρόκειται για το Τσίλι κόκκινο, το Τζίντζερ μπεζ, το Κάρδαμο πράσινο και το Άρκευθος μπλε. Προσφέρονται από την έκδοση X-Pulse και άνω, με τιμή εκκίνησης τις 15.790 ευρώ. Όλα συνδυάζονται με μαύρη οροφή και η επιπλέον χρέωση είναι 440 ευρώ (590 ευρώ το Τσίλι). Ένθετα ίδιων αποχρώσεων υπάρχουν και σε τμήματα του εσωτερικού, όπως είναι στους αεραγωγούς, στην κονσόλα και στις επενδύσεις των καθισμάτων, προκειμένου να ταιριάζουν με το αμάξωμα.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store