«Τιμωρός» ελληνικό Lada Niva Turbo 300 ίππων!

To Lada Niva (το Legend, γιατί πλέον έχουμε και το Travel) διατηρεί πιστό και φανατικό κοινό όπου έχει κυκλοφορήσει, αποτελώντας ένα από τα αγαπημένα πολυεργαλεία σε τέσσερις τροχούς. Σήμερα δεν πωλείται στη χώρα μας, όπως κανένα νέο Lada, όμως η αγάπη του Έλληνα για το ρωσικό off roader παραμένει άσβεστη.

Στις αγγελίες μεταχειρισμένων μπορείς να βρεις πολλά καλοδιατηρημένα Niva, που άνετα θα κέντριζαν το ενδιαφέρον ακόμα και αγοραστών από το εξωτερικό. Σαν το κτηνώδες μαύρο που αλιεύσαμε, ωστόσο, δύσκολα θα συναντήσεις στο σύνολο της ευρωπαϊκής επικράτειας, για να μην πούμε της παγκόσμιας! Το αυτοκίνητο είναι μια ωδή στη βελτίωση και το restoration, καθώς όπως αναφέρει η αγγελία (και φαίνεται, εξάλλου) τα πάντα είναι καινούργια πάνω του. Μεταξύ αυτών και τα περισσότερα από τα κινούμενα μέρη του κινητήρα, o οποίος πλέον αριθμεί 1.850 κ. εκ. χωρητικότητας. Δεν αποσαφηνίζεται αν πρόκειται για άλλο μοτέρ ή τον κλασικό 1.700άρη τετρακύλινδρο σε υπερκυβισμένη μορφή, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα εργοστασιακό Niva.

Η απόδοση ανέρχεται στους 300 ίππους, χάρις σε ένα ολοκληρωμένο turbo kit και ενός intercooler με τέτοιο μέγεθος, ώστε χρειάστηκε να πάρει τη θέση της μάσκας για να χωρέσει! Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τα αναβαθμισμένα φρένα και οι 20άρηδες τροχοί αναλαμβάνουν τη σύνδεση της ισχύος με το οδόστρωμα, θυσιάζοντας όμως τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Το εν λόγω Niva συνιστά την ετυμολογία του ορισμού «πένα», καθώς αμάξωμα, μηχανικά μέρη και εσωτερικό (όπου δεσπόζουν οι δερμάτινες επενδύσεις, το τριάκτινο τιμόνι, τα μπάκετ καθίσματα και το σύστημα πολυμέσων) διατηρούνται σε κατάσταση που θα ζήλευε ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο του 2004 και έχει μόλις 50 χλμ. στο κοντέρ, μετρώντας προφανώς μετά την ανακατασκευή. Για όποιον ενδιαφέρεται, βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα και πωλείται έναντι 30.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες, στην αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store