Το αγροτικό Skoda που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Με το Yeti, η Skoda εισήλθε το 2009 στην κατηγορία των SUV και ειδικότερα στα μικρομεσαία SUV (τώρα με μήκος 4.224 χλστ. θα τοποθετούνταν στα μικρά SUV). Ένα μοντέλο με πολλά χαρίσματα, που έγινε δημοφιλές χάρη στην πρακτικότητα, τους χώρους, τους αποδοτικούς κινητήρες, το μοντέρνο του στιλ κ.λπ. Το 2013 ανανεώθηκε και ήταν διαθέσιμο στην «απλή» έκδοση και στην πιο σκληροτράχηλη Outdoor. Επίσης, στην Κίνα υπήρξε και πιο μακρύ Yeti, με συν 60 χιλιοστά στο μεταξόνιο.

Ωστόσο η Skoda είχε πειραματιστεί και σε ένα άλλο αμάξωμα, που αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες και πρόκειται για το εικονιζόμενο Yeti Pick Up. «Το μπροστινό μέρος είναι εξ ολοκλήρου παρμένο από το Yeti παραγωγής, ενώ η πίσω πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένου του άξονα και της ανάρτησης, προέρχεται από το Volkswagen Caddy Max. Τα μέρη του αμαξώματος στο πίσω μέρος προσαρμόστηκαν από τους σχεδιαστές σύμφωνα με αυτό το σχέδιο», ανέφερε ο Martin Kadlec από το Κέντρο Ανάπτυξης Σώματος Δοκιμών της Skoda, ο οποίος συμμετείχε στην ανάπτυξη του Yeti pick-up.

Το πρωτότυπο αυτό «αγροτικό» Skoda είναι αρκετά μακρύτερο από το επιβατικό Yeti, καθώς έχει μήκος 4.786 χλστ., λόγω κυρίως του σημαντικά μεγαλύτερου μεταξονίου των 3.006 χλστ. (2.578 χλστ. στο Yeti). Επίσης, ο πίσω πρόβολος από 769 χλστ. μεγάλωσε στα 985 χλστ. Όσο για το χώρο φόρτωσης, το μήκος του φτάνει τα 1.936 χλστ. και το πλάτος τα 1.170 χλστ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Skoda παρήγαγε για 9 χρόνια pickup μοντέλο, από το 1992 έως το 1995 με βάση το Favorit και από το 1995 έως το 2001 βασισμένο στη Felicia. Επίσης, το 1995 έκανε την εμφάνισή της η Felicia Fun, ένα μοναδικό pickup με 2+2 θέσεις, το οποίο κατασκευάστηκε σε 4.016 αντίτυπα.

Get it on Google Play Download on the App Store