Το Audi RS e-tron GT ρίχνει σε Formula! (+video)

To Audi e-tron GT εκτός από ένα εκ των ομορφότερων αυτοκινήτων παραγωγής (ηλεκτρικών και μη), συγκαταλέγεται και στα ταχύτερα. Είναι, δε, τόσο γρήγορο που βάζει κόντρες με Formula E.

Το μονοθέσιο των Γερμανών στην ηλεκτρική Formula 1 αποδίδει 340 ίππους στα δοκιμαστικά και περιορίζεται στα 270 άλογα σε συνθήκες αγώνα, χάρις σε μια μπαταρία 54 kWh. Δίπλα στα 646 άλογα (με λειτουργία overboost, 598 ίπποι κανονικά) και τα 830 Nm του e-tron (με τη σχεδόν διπλή μπαταρία, των 93 kWh) ωχριούν, αλλά στα 800 κιλά είναι πάνω από 1,5 τόνο ελαφρύτερο (2.350 κιλά το βάρος του e-tron GT). Κατά συνέπεια, η αναλογία κιλών ανά ίππο παρουσιάζεται εμφανώς υπέρ της αγωνιστικής κατασκευής (2,35 αντί 3,63). Το τεράστιο πλεόνασμα ισχύος του ηλεκτρικού RS ωστόσο, δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία. Τα 3,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα είναι ενδεικτικά.

Ειδικά όταν πίσω από το τιμόνι του βρίσκεται ο Nico Rosberg. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πραγματικής Formula 1 για το 2016, ανέλαβε να δείξει στον Lucas Di Grassi (πρωταθλητής Formula E με την Audi Sport ABT, το 2017) πως ένα αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να «διδάξει» ακόμα και μονοθέσιο, από το ανώτερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στην πρώτη κόντρα δεν τα κατάφερε για ελάχιστα, όμως στη δεύτερη -αφού βρήκε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο launch control και πόσο να πιέζει το φρένο, ώστε να βελτιστοποιήσει την εκτίναξη- του έριξε «στα αυτιά», περνώντας τη γραμμή των 400 μέτρων σχεδόν μια καρότσα μπροστά. Κάπου εδώ να διευκρινίσουμε πως το e-tron αξιοποιεί και τους δυο άξονες για τη μεταφορά της ισχύος στο δρόμο, ενώ το μονοθέσιο είναι πισωκίνητο. Επίσης, σε στεγνό δεν ξέρουμε πως θα ήταν τα πράγματα. Ως γνωστόν, όμως, η νίκη είναι νίκη. Στην προκειμένη, θρίαμβος.

Get it on Google Play Download on the App Store