Το δώρο της BMW στον πιο «καμικάζι» του MotoGP

BMW και MotoGP διατηρούν ισχυρούς δεσμούς, που έχουν σφυρηλατηθεί σε βάθος 20ετίας. Τα αυτοκίνητα της βαυαρικής εταιρίας πλαισιώνουν την κορυφαία διοργάνωση σε δυο τροχούς, λειτουργώντας ως Safety Cars, ιατρικά και οχήματα υποστήριξης στους αγώνες, αλλά και ως βραβεία για τους ταχύτερους αναβάτες. Το BMW M Award απονέμεται κάθε χρόνο στον άνθρωπο που θα πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές, με το φετινό να πηγαίνει σε αυτόν που πήρε και το πρωτάθλημα!

Ο Francesco «Pecco» Bagnaia έγινε ο πρώτος Ιταλός πρωταθλητής μετά το 2009, όταν πήρε τον τελευταίο του τίτλο ο γίγας Valentino Rossi, ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει το Οδηγών για τη Ducati έπειτα από το 2007 και τον Casey Stoner, αλλά και ο άνθρωπος που έβαλε τέλος σε μια ιταλική «ξηρασία» 50 χρόνων: ήταν 1972 όταν ο Giacomo Agostini πανηγύριζε το πρωτάθλημα για την MV Agusta, με τον Bagnaia να γίνεται ο μόνος άλλος Ιταλός που κερδίζει το πρωτάθλημα με ιταλική μοτοσικλέτα! Πριν πετύχει όλα τα ανωτέρω, ο «Pecco» είχε παραλάβει το δώρο του από τη βαυαρική εταιρία, ως επιβράβευση για τις 5 pole position και τους 293 βαθμούς που συγκέντρωσε στη βαθμολογία του BMW M Award. Κι όπως φάνηκε, η M3 Touring αποδείχθηκε εξαιρετικά γούρικη.

Η πρώτη station wagon M3 υπηρετεί την κορυφαία κατηγορία στο δίτροχο motorsport και ως Safety Car, ντυμένη στα χρώματα του M GmbH. Αυτή που παρέλαβε ο Bagnaia είναι απολύτως εργοστασιακή, με τον 3.0λιτρος εν σειρά twinturbo εξακύλινδρος εν σειρά παράγει 510 ίππους και 650 Nm, συνεργαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης M xDrive. Η βάρους 1.865 κιλών M3 Touring επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,6 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να καυχιέται για την κατανομή βάρους που αγγίζει το 50:50.

Για του χρόνου το βραβείο αλλάζει μορφή, παίρνοντας τη μορφή της νέας M2. Ευκαιρία για τον Ιταλό πρωταθλητή να κάνει δυο τις BMW στο γκαράζ του, αν και να το καταφέρει, θα είναι πολύ μακριά από τον απόλυτο «Μπεμβάκια» ονόματι Marc Marquez, ο οποίος έχει στην κατοχή του 7 βραβεία Μ!

Get it on Google Play Download on the App Store