Το Ford Capri επιστρέφει μετά από σχεδόν 40 χρόνια!

Το είχε πει η Ford πριν δυο χρόνια, μετά την επιστροφή του Bronco στις Η.Π.Α., ότι θα αναβίωναν κι άλλα θρυλικά ονόματα. Βασικός υποψήφιος ακουγόταν το Capri, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του νέου Puma, που από κουπέ άλλαξε σε SUV και σπάει ταμεία. Αυτό ακριβώς θα γίνει τελικά πράξη, με το Capri να επανέρχεται στη ζωή μετά από 37 χρόνια!

Το Auto Express έχει την είδηση, μαζί με τα renderings, επικαλούμενο εκπρόσωπο του «Μπλε Οβάλ» που δήλωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για μελλοντικά μας μοντέλα, αλλά η Ford έχει βάλει σκοπό να κάνει την ηλεκτρική της γκάμα εμβληματική». Η δήλωση αυτή έρχεται ως επέκταση εκείνης του επικεφαλής σχεδίασης,  Jordan Damkiw, ο οποίος στο ντεμπούτο του Explorer EV έλεγε πως «η Ford θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε άλλα θρυλικά ονόματα». Με άλλα λόγια, 1+1 μας κάνει 2. Ήτοι, το comeback του Capri ως ηλεκτρικού crossover θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη απόφαση.

Πήγες των Άγγλων αναφέρουν πως το νέο Capri θα έρθει να κάνει «μπαμ» στην ανανεωμένη γκάμα της εταιρίας, που θα αποτελείται από το ανανεωμένο Puma (επίσης θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση), τα Kuga, Explorer, Mustang, Bronco, Ranger και Transit. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως απουσιάζουν τα Fiesta και Focus, ενδεχομένως προοιωνίζοντας εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του δεύτερου. Η αποχώρηση του Fiesta έχει ήδη επισημοποιηθεί από τα τέλη του προηγούμενου έτους, μετρώντας αντίστροφα για το τέλος παραγωγής τον Ιούνιο.

Το νέο Capri θα βασίζεται στο ηλεκτρικό Explorer, το οποίο με τη σειρά του πατάει στην πλατφόρμα MEB της VW και μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το ID.4. Αναφορικά με το πότε θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες, η πιθανότερη ημερομηνία θέλει κάποιον από τους τελευταίους μήνες του 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store