Η Ford θα αναβιώσει κι άλλα ιστορικά ονόματα

Η εξαιρετική εμπορική πορεία του Puma στην Ευρώπη και ο χαμός που έγινε στις Η.Π.Α. με το νέο Bronco, έχουν βάλει τη Ford στο «τριπάκι» της αναβίωσης και άλλων ονομάτων από το παρελθόν της εταιρίας.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής σχεδίασης του «Μπλε Οβάλ» στην Ευρώπη, Murat Gueler, στο Autocar: «Πιστεύω έχουμε το μοναδικό προνόμιο να διαθέτουμε ονόματα από το παρελθόν, στα οποία μπορούμε να απευθυνθούμε και να προσδώσουμε συναίσθημα σε μελλοντικά μας μοντέλα. Είναι μεγάλη ευκαιρία αυτά τα ονόματα. Αν η εκτέλεση είναι σωστή, μπορούν  να σε ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπους». Με άλλα λόγια, ο Gueler είπε πως τα παραδείγματα των Puma, Bronco και Mustang Mach-E θα έχουν συνέχεια. Πέρα από αυτό, όμως, δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία.

Μια από τις άρρηκτα συνδεδεμένες ονομασίες  με τη Ford, εννοείται είναι το Escort. Το θρυλικό όνομα αντικαταστάθηκε από το Focus, το 1998, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τα Sierra και Cortina είναι δυο ακόμα επιλογές, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το Capri. Σε περίπτωση που η Ford θελήσει να επαναλάβει το υπερ-επιτυχημένο πείραμα (πρώτο μοντέλο της σε πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο), επαναφέροντας όνομα κουπέ σε crossover εκτέλεση, πέρα από το Capri υπάρχει και το Probe. Επίσης, μην ξεχνάμε πως το Mondeo αποσύρεται. Τη θέση του θα πάρει ένα SUV, που -προς το παρόν- παραμένει αβάφτιστο. Το σενάριο, λοιπόν, ο διάδοχος του να φέρει ένα «δίθυρο» όνομα από το παρελθόν, είναι κάτι παραπάνω από βάσιμο.

Get it on Google Play Download on the App Store