Το GTI Clubsport απέναντι στο Type R (+video)

Honda Civic Type R και VW Golf GTI Clubsport είναι σε διαρκή πόλεμο τα τελευταία 5 χρόνια, ανταλλάσσοντας πυρά τόσο στο Nurburgring, όσο και σε οποιαδήποτε πίστα βρουν. Εν προκειμένω το Hockenheim, όπου το Sport Auto τα έθεσε αντιμέτωπα προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Τα δυο αυτοκίνητα, από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, μοιάζουν να είναι καθρέπτης του άλλου: 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο κάτω από το καπό, 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ., απόδοση στην περιοχή των 300 ίππων και 400 Nm, κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το Type R είναι λίγο πιο δυνατό (320 άλογα και 420 Nm αντί 300 ίππων και 400 Nm) και δεν περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, φτάνοντας μέχρι τα 272 χλμ./ώρα, όμως η κυριότερη διαφορά εντοπίζεται στη μετάδοση. Εκεί που το γερμανικό hot hatch διαθέτει 7 σχέσεις και τις αλλάζει αυτόματα, μέσω διπλού συμπλέκτη. Το Honda, αντίθετα, επιμένει παραδοσιακά στον χειροκίνητο τρόπο, μέσα από 6 ταχύτητες.

Δυο μοντέλα τόσο κοντινά σε προσανατολισμό και δυνατότητες, δεν θα μπορούσαν παρά να μας χαρίσουν ένα ντέρμπι με τα όλα του εντός πίστας. Δυστυχώς, δεν θα τα δούμε να κυνηγιούνται στις στροφές του Hockenheim, όμως και η θέαση των onboard πλάνων από τους χρονομετρημένους γύρους προσφέρει συγκινήσεις. Ιδιαίτερα όταν προσέξουμε το πόσο κοντά είναι τα δυο τους, ακόμα και σε αντιδράσεις. Ποιο πιστεύετε ότι κέρδισε, το Golf GTI Clubsport ή το Civic Type R; Για να φουντώσουμε λίγο ακόμα την αγωνία, να αναφέρουμε πως ο νικητής κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού μόλις ένα δέκατο ταχύτερα από την ηττημένο.

Get it on Google Play Download on the App Store